Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κ.Κ. Ειρηναίο, Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος και αναφέρθηκε στα δέματα αγάπης που διανέμονται εφέτος το Πάσχα, με τη βοήθεια της «Αποστολής», τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με προορισμό άπορους συμπολίτες της Μητρόπολης.

Η «Αποστολή» δρα όπου υπάρχει ανάγκη σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Η εκκλησία συστηματικά αλλά και από αιώνες υπηρετεί τον άνθρωπο σε όλη την υπόσταση και την οντότητα. Δεν παραβλέπουμε ποτέ τις ζωτικές ανάγκες του ανθρώπου και τις δυσκολίες. Για την εκκλησία ο άνθρωπος αποτελείται από ψυχή και σώμα και όπως με τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα στηρίξουμε την ψυχή έτσι και πρέπει η εκκλησία να σταθεί στις σωματικές και βιοτικές ανάγκες του ανθρώπου», σημείωσε ο ίδιος.

Η πίστη εκφράζεται μέσα από την αγάπη, προσέθεσε. Αναφορικά με τις ανάγκες που υπάρχουν, είπε πως το βιοτικό πρόβλημα των ανθρώπων στην περιοχή είναι έντονο και οφείλεται σε πολλά πράγματα, λόγω οικονομικής δυσπραγίας και προβλημάτων απολιγνιτοποίησης, όπως είπε.

Στόχος της εκκλησίας είναι η έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων, λέγοντας επίσης πως και αρκετοί σύλλογοι κάνουν φιλανθρωπικές δράσεις, ενώ είπε πως η εκκλησία όπου επεμβαίνει θεραπεύει ψυχή και σώμα, με στόχο την έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων.

«Αν πιστέψουμε στον Χριστό τίποτα δεν μας γονατίζει», είπε επίσης, καλώντας τον κόσμο που βοηθάει τους συμπολίτες τους να το κάνουν με αξιοπρέπεια.

Την Πέμπτη θα δοθούν από την «Αποστολή» πακέτα αγάπης σε 250 οικογένειες, ενώ θα ενισχυθούν οικογένειες και μέσα από τις εκκλησίες, με το συνολικό αριθμό οικογενειών που θα ενισχυθούν στις 500. Ακόμη, μέσω του συσσιτίου η «Αποστολή» ενισχύει οικογένειες με 1 τόνο κρέατος.

X