Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, παρουσία των τοπικών φορέων και πολιτών η ακολουθία του Αγιασμού ,για την έναρξη των μαθημάτων της νέας περιόδου 2023-2024 του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας .

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης μεταφέροντας τις ευχές του άρτι παραιτηθέντος Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου, ενώ τόνισε πως η τοπική εκκλησία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου.

Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Βλαχοδήμος τους ευχαρίστησε για την παρουσία και υποστήριξή τους, ενώ προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε , παρουσίασε τους νέους στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου και ανακοίνωσε την έναρξη των νέων τμημάτων Αρχαρίων και Προχωρημένων εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής και Τυπικού, που θα λειτουργήσουν οσονούπω στην αίθουσα του Συλλόγου στο Επισκοπείο Πτολεμαΐδας .

Στο τέλος αυτής της συνάξεως, εψάλη, σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, η ” φήμη ” του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. ” Θεοκλήτου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, υπερτίμου και εξάρχου Άνω Μακεδονίας, ημών δε πατρός και Ποιμενάρχου πολλά τα έτη ”

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X