Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 μέσα από τη συναυλία της παραδοσιακής μπάντας ΟΥΝΤΙΑ έγινε η επίσημη έναρξη του ετήσιου προγράμματος ΝΗΜΑΤΑ, της γιορτής σε 4 εποχές που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ, της ΠΕΔ, του Δήμου Εορδαίας.

Η Ουντιά, μία πενταμελής μπάντα ήρθε από τα “βάθη” της Αθήνας και μας ταξίδεψε από την Ηρακλειά και τη Δονούσα ως τα Κύθηρα, το Ζαγόρι, την Πελοπόννησο και τη Θράκη, για να προσγειωθεί στο πουστσένο και τη Μακεδονία. Ο Αχιλλέας Βλαβιανός στο λαούτο και στη φωνή, ο Στυλιανός Βλαχοδήμος στο ακορντεόν και στην τρομπέτα (απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας), η Σοφία Κάκκου στα κρουστά, η Μαρία Λαχανά στη φωνή και η Ελένη Φουρλάνου στο βιολί, στο κλαρίνο και στην γκάιντα για παραπάνω από τρεις ώρες γέμισαν με ενθουσιασμό και χαρά -με τα ξεχωριστά τραγούδια, τα ιδιαίτερα μουσικά όργανα και τον παλμό τους- όλους όσοι μοιραστήκανε αυτή την αντάμωση.

Μέσα από τη φωτογραφική καταγραφή φανερώνονται τα πρόσωπα της γιορτής, τα πρόσωπα όλων όσοι δέθηκαν σε αυτόν τον κύκλιο χορό και συνέβαλαν ώστε το ημικύκλιο να γίνει κύκλος κανονικός.

Το ζητούμενο στα ΝΗΜΑΤΑ είναι να στηθεί μια γέφυρα από την αναπηρία προς τη μη αναπηρία.
Το χέρι έχει ήδη απλώσει και ζητά το άλλο χέρι.
Το ζητούμενο είναι το “μαζί”.
Σε αυτό το “μαζί” θα επιχειρήσουμε να συνδεθούμε και να συναντηθούμε σε όλη τη διάρκεια του επόμενου χρόνου.
Συνοδοιπόροι μας όσοι ήρθαν, όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν αλλά ήταν με τη σκέψη τους, και όσοι -εθελοντές των ΝΗΜΑΤΩΝ- συμπορεύτηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συναυλία.

“Ήρθατε, καλώς ήρθατε” αναφώνησε ο Χρήστος, μέλος του Συλλόγου μας, καλωσορίζοντας και προλογίζοντας τη βραδιά.
Αυτό θα λέμε όλοι μας κάθε φορά που αυτό το “μαζί” θα συμβαίνει“, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων, κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Εορδαίας.

φωτογραφίες-project (εν εξελίξει) “Τα πρόσωπα της γιορτής” : Χαράλαμπος Βλαχοδήμος

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X