Λαμπρή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδος καθώς σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την θεμελίωση του και 35 χρόνια από την τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε θεόπνευστα ο Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τσισμαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τριμερή σημερινή εορτή του ναού. Αφενός μεν για τα 39 & 35 έτη απο την θεμελίωση και τα εγκαίνια αντίστοιχα, αφετέρου δε για την εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, εικόνα της οποίας φυλάσσεται εδώ και πολλά χρόνια στην ενορία και την οποία έφεραν οι προερχόμενοι απο το ” Ξάστερο ” της Ανατολικής Θράκης.

” Η ενορία μας είναι το σπίτι μας ! Η ενορία μας είναι λιμένας σωτηρίας ! Η ενορία μας είναι εργαστήρι αγιότητος ! “, ήταν μερικές απο τις φράσεις που χρησιμοποίησε στον λόγο του ο εμφανώς συγκινημένος πατήρ Τιμόθεος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Κτιτορικό μνημόσυνο και ακολούθησε λαμπρή Λιτάνευση, μετά απο τέσσερα χρόνια, της εικόνος της Παναγίας και των Ιερών Λειψάνων του ναού δια μέσου των οδών της ενορίας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X