Στον όμορφο και ζεστό χώρο των Γραφείων της, η Ένωση Συντακτών Εφημερίδων Περιοδικών και Ηλεκτρονικών Μέσων Βορείου Ελλάδος , έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα.

Υποδεχόμενη τα αντιπροσωπευτικά μέλη της Ένωσης η Πρόεδρος Κούλα Πουλασιχίδου ευχήθηκε υγεία σε όλους και μία καρποφόρα και δημιουργική χρονιά, ενώ στη σύντομη ομιλία της ανέφερε: “Κάθε χρόνος αποτελεί μία αφετηρία αναστοχασμού και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ενημέρωση και δείχνοντας ευαισθησία στα μείζονος σημασίας θέματα της εποχής μας .

Η Δημοσιογραφία δεν είναι και στα καλύτερά της , καθώς ο ανταγωνισμός με τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι ασύλληπτος και θα πρέπει κάποια στιγμή να βρει το δρόμο της, το βηματισμό της και τις αξίες που είχε άλλοτε , γιατί ο Δημοσιογράφος είναι η φωνή της κοινωνίας μας και εγγυητής της ποιότητας της ενημέρωσης και από τα λεγόμενά του αντανακλάτε η προσωπικότητά του .

Ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί , να διασταυρώνουμε τις ειδήσεις, να έχουμε έγκυρες πηγές και να υπηρετούμε την αλήθεια , διότι στον πολίτη δεν πρέπει ποτέ να φτάνουν στρεβλά τα γεγονότα. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τις αντιγραφές και τις αναδημοσιεύσεις , δίχως να αναφέρουμε τις πηγές και όσο μπορούμε να παράγουμε δικό μας πρωτογενές υλικό”.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με απαγγελία , ανάλογου της ημέρας , ποιήματος από τη Λογοτέχνη και Δημοσιογράφο Κατερίνα Τσεβελεκίδου.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X