-«Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά: Πουλούσα εργασίες για 10 ευρώ τη σελίδα», γράφει η Κυριακάτικη εφημερίδα *Καθημερινή* και αφιερώνει ολόκληρη σελίδα επί του θέματος!
-(Αντιγρ.): **Στα ελληνικά πανεπιστήμια, το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό σε όλους, αλλά το 2017 ο Γιώργος Ανδρουλάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, βρέθηκε μπροστά σε κάτι πρωτοφανές. Oταν άρχισε να αξιολογεί τις εργασίες στο μάθημά του, Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα, συνειδητοποίησε πως 106 φοιτητές είχαν παραδώσει πανομοιότυπη εργασία.
Το μόνο που είχαν αλλάξει ήταν το όνομά τους στην πρώτη σελίδα. Oταν άρχισε να το ψάχνει, είδε στις ιδιότητες των αρχείων πως ο «συγγραφέας» στις περισσότερες εργασίες δεν ήταν φοιτητής του αλλά κάποιος εκτός σχολής.(Τέλος)**
~Αρκετά χρόνια τώρα πιστεύω, υποστηρίζω και το γράφω, ότι ζούμε στην περίοδο όπου “περισσεύουν οι σπουδαγμένοι, μας λείπουν όμως οι μορφωμένοι”! Στην περίπτωση τους ισχύει απόλυτα “όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι”! Γέμισε ο τόπος από πτυχιούχους χωρίς ικανοποιητικό γνωστικό αντίκρισμα, από τους κατόχους τους!
~Σήμερα αποδεικνύεται “για μια ακόμη φορά ότι είχα δίκιο μεν, ήμουν εν αδίκω δε, καθώς υποτίμησα το μέγεθος της *δια πτυχίου αμορφωσιάς* στην χώρα μας! Παίρνεις το καλάθι ΑΛΛΑ σαν πας στο χωράφι της γνώσης, δεν είναι ότι δεν βρίσκεις κεράσια για να το γεμίσεις, δεν υπάρχει ούτε
και η κερασιά!
~Πτυχία κατέχουν πολλοί, γνώσεις λίγοι, μετρημένοι, διακεκριμένοι και αναμφίβολα, επαγγελματικά δακτυλοδεικτούμενα πετυχημένοι!
~Μερικοί εκ των πολλών εν αφθονία επιστημόνων, δηλαδή!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος
(10 Οκτ. 2023)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X