Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο στούντιο του True Story Radio, την πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Μαρία Αντωνιάδου.

Η κυρία Αντωνιάδου αναφέρθηκε στις δράσεις της κατά τη διάρκεια της θητείας της και τη συμβολή που είχε στο κομμάτι του τουρισμού και του πολιτισμού στον Δήμο Εορδαίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της ζήσαμε μια πρωτοφανή εμπειρία, όπως η ίδια περιγράφει, με όλους τους περιορισμούς και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Γεγονός που δεν απαγόρεψε τη διεξαγωγή εκδηλώσεων μέσω διαδικτύου, επιτρέποντας στον κόσμο έστω κι έτσι να συμμετέχει σε πολιτιστικά δρώμενα.

Από τις σημαντικότερες δράσεις που έγιναν και συνεισέφερε σε αυτό, ήταν η συμμετοχή του Δήμου στην Εβδομάδα Κινητικότητας για πρώτη φορά το 2020, όπου από τότε και σχεδόν κάθε χρόνο αποσπά κάποιο βραβείο, διοργανώνοντας περιβαλλοντικές δράσεις σε συνεργασία με φορείς του Δήμου. Το ευχάριστό αποτέλεσμα αυτής της διοργάνωσης είναι η όλο και αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στις δράσεις που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση. Συμπερασματικά, η εβδομάδα κινητικότητας δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά κάτι που κάθε χρόνο εξελίσσεται.

Στο κομμάτι του τουρισμού, ο Δήμος Εορδαίας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση της Philoxenia με τοπικά προϊόντα, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού όλο το χρόνο. Στα πλαίσια αυτά αναπτύχθηκε μία συνεργασία με τον ΕΟΤ, με τη βοήθεια του οποίου γυρίστηκε ένα βίντεο με τις ομορφιές της Εορδαίας.

Ήδη από τη συμμετοχή στην παραπάνω έκθεση αρκετοί επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι υπήρξαν θετικές εξελίξεις στο επιχειρηματικό κομμάτι. Βέβαια, σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Εορδαίας έχει καλά καταλύματα και φαγητό για να φιλοξενήσει κόσμο από πολλές περιοχές, αλλά έχει και το συγκριτικό πλεονέκτημα να βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, αποτελώντας εφαλτήριο για εξορμήσεις σε γειτονικούς νομούς.

Σύμφωνα με την πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, ο Δήμος Εορδαίας χρειάζεται έναν μεγάλο χώρο στο κέντρο της πόλης για να μπορεί να στεγάσει μεγάλες εκδηλώσεις, φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις.  Υπάρχει φυσικά το Πνευματικό Κέντρο, αλλά δεν θα πρέπει να είναι η μοναδική λύση από τη στιγμή που η χωρητικότητά του δεν είναι μεγάλη και υπήρξαν κατά διαστήματα προβλήματα στη λειτουργία του.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε η θητεία της στη θέση της Αντιδημάρχου, μία θέση που αναλάμβανε για πρώτη φορά, αλλά βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι ήταν ήδη πρόεδρος των πολυτέκνων και τα δρώμενα στον τομέα του πολιτισμού είναι κάτι που, όπως τόνισε η κυρία Αντωνιάδου,  την εξιτάρουν. Όπως είπε: «Είμαι από τους ανθρώπους που δεν έβαλα μπροστά το εγώ μου, αλλά το εμείς. Άλλωστε είχα και πολύ σημαντική βοήθεια τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από Δημοτικούς Συμβούλους και όλες τις δομές του Δήμου για να μπορέσουν να γίνουν όλες οι δράσεις στον χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού».

Οι αντιπαραθέσεις που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της θητείας της και οι επιθέσεις που δέχθηκε ήταν αναμενόμενες όπως γίνεται στο χώρο της πολιτικής, αλλά – κατά την ίδια – κοιτάει μπροστά και όχι πίσω.

 

Σύνταξη: Μαρία Κοτζακόλιου

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X