«Όποιος είναι ΝΔ στηρίζει Γιώργο Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία», τονίζει στην αποκλειστική του συνέντευξη στον «Π» και τον Ζήση Πιτσιάβα, ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα στην κεντρική προεκλογική ομιλία του νυν Περιφερειάρχη.

Παράλληλα το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και της ΝΔ, στέλνει ηχηρά μηνύματα στην πλευρά Αμανατίδη και προσωπικά στον πρώην «γαλάζιο» Βουλευτή, υποστηρίζοντας πως δεν τίμησε την εμπιστοσύνη του κόμματος και του Πρωθυπουργού «κάτι που αποδεικνύει ενδεχομένως και το χαρακτήρα του».

Μάλιστα σημειώνει πως η κίνηση Αμανατίδη να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, κόντρα στην επιλογή της ΝΔ, είναι κίνηση «που δεν το τιμά».

Τέλος, ο Υπουργός Επικρατείας, ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κατάσταση «win-win» για την κυβέρνηση και τη ΝΔ στο δίπολο Κασαπίδης- Αμανατίδης, καθώς την Κυριακή των εκλογών γίνεται πολιτική αποτίμηση και βγαίνουν συμπεράσματα για όλα τα κόμματα και τις επιλογές τους.

Κύριε Υπουργέ, ο Πρωθυπουργός έστειλε ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ προκειμένου να παραμεριστούν προσωπικές διαφορές και να δοθεί η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πιστεύετε ότι υπάρχει γενική κινητοποίηση ή κάποιοι έχουν «χαλαρώσει» μετά τη νίκη των εθνικών εκλογών;

 

Η παρουσία μου έχει αυτό το σκοπό. Ένα καθαρό μήνυμα στήριξης και υποστήριξης στην προσπάθεια του Γιώργου Κασαπίδη, προκειμένου να επανεκλεγεί Περιφερειάρχης. Θα μπορούσε να εγείρει ο καθένας ένα ερώτημα, για το τι δουλειά έχουν τα κόμματα στην αυτοδιοίκηση. Η απάντηση είναι η εξής: Οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις είναι μεγάλες διοικητικές ενότητες και οι επιλογές για μεγάλα ποσά από το Ταμείο ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, δημόσιες επενδύσεις, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξουν να τα χρησιμοποιήσουν δεν είναι ιδεολογικά και πολιτικά ουδέτερος. Άλλες επιλογές θα κάνει ένας περιφερειάρχης κομμουνιστής και άλλες κάποιος με κοινές αξίες με τη δική μας κυβέρνηση, σε διαφορετική κατεύθυνση θα πήγαιναν τα χρήματα και επομένως πρέπει να πούμε ότι σωστά τα κόμματα επιδεικνύουν προτάσεις. Εμείς σε όλη την Ελλάδα, θέλουμε ανθρώπους για να συνεργαστούμε, με κοινή αντίληψη για τα πράγματα. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι το ταμείο ανάκαμψης αλλά και το ταμείο δίκαιης μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία έχουν απαιτητικές διαδικασίες, έχουνε βραχύτατους χρόνους για απορροφήσεις χρημάτων, εάν κάποιος δεν το κάνει σωστά και γρήγορα, χάνονται τα χρήματα.

 

Εδώ πάντως, στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει αμφισβήτηση στην επιλογή της ΝΔ από έναν δικό σας άνθρωπο και μια σειρά στελεχών. Θυμίζω πως εσείς ο ίδιος ήσασταν εδώ προ μηνών στην εκδήλωση του Γιώργου Αμανατίδη ως Βουλευτή της ΝΔ.

 

Πολύ σωστά μου θυμίζετε ότι ήρθα προεκλογικά στην συγκέντρωση Αμανατίδη. Θα κρίνουμε και ανθρώπους, οι πολίτες, με τη ψήφο μας στις περιφερειακές εκλογές. Επιμένουμε στον Γιώργο Κασαπίδη, επειδή τα χρήματα είναι πολλά και πρέπει να τα διαχειριστούν οι περιφερειάρχες με διαφάνεια και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και εντιμότητα του Γιώργου Κασαπίδη. Κρίνουμε και χαρακτήρες εδώ, όπως είπα. Ο Γιώργος(σ.σ. Αμανατίδης) υπήρξε και Βουλευτής, ως βουλευτής έβαλε υποψηφιότητα, η κρίση του λαού ήταν αυτή που δεν τον εξέλεξε. Αν είχε εκλεγεί δεν θα ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης, το κρίσιμο ήταν αυτό και τότε αποφάσισε ότι τον ενδιαφέρει.

 

Κάποιοι λένε πως δεν τον αξιοποιήσατε ως Γ.Γ. Είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο από τον Γιώργο Αμανατίδη;

 

Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα στελέχη, αλλά υπήρχε η απόφαση πως οι υποψήφιοι Βουλευτές δεν θα γινόταν Γ.Γ. Ουδέποτε διαφώνησε με την πολιτική της ΝΔ, όπως επίσης σε όλη αυτή τη διάρκεια της 4ετιας ουδεμία αντίρρηση είχε για τη διαχείριση Κασαπίδη. Πότε ανακαλύφθηκαν όλα αυτά, πότε τα σκέφτηκε όλα αυτά; Μεταξύ Ιουνίου- Ιουλίου και της εκφράσεως ανακηρύξεως υποψηφιότητάς του; Η παράταξη που σε έχει τιμήσει δίνει μία μάχη σήμερα, γιατί εγώ την επόμενη Κυριακή θα είμαι σε τηλεοπτικά πάνελ και θα κάνω πολιτική αποτίμηση. Θα βγάζουμε πολιτικά συμπεράσματα, πόσες Περιφέρειες κερδίσαμε, πόσες δεν κερδίσαμε πόσες πήγαν στο δεύτερο γύρο.

“Έχουμε εμπιστοσύνη στον Γιώργο Κασαπίδη, ο Πρωθυπουργός θα είναι εδώ την επόμενη εβδομάδα για να τον στηρίξει”

 

Άρα δεν είναι «win-win» το Κασαπίδης- Αμανατίδης για τη ΝΔ και την κυβέρνηση;

 

Όχι βέβαια. Εμείς έχουμε υποψήφιους περιφερειάρχες, όποιος είναι ΝΔ ψηφίζει Κασαπίδη, αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο.

 

Τι θα λέγατε στον Γιώργο Αμανατίδη;

 

Θα του έλεγα ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και δεν τον τιμά. Δεν δείχνει άνθρωπο που σέβεται και τιμά την παράταξή του και οι άνθρωποι που βάζουν το εγώ τους, τις επιθυμίες τους και τις φιλοδοξίες τους, πάνω από τις συλλογικές προσπάθειες, κάτι αυτό μας λέει για το χαρακτήρα τους. Και κάτι μας λέει για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν όταν θα έχουνε αυτή την εξουσία που διεκδικούν.

 

Είναι εχθρική πράξη απέναντι στην «πολιτική ηγεμονία» Μητσοτάκη;

 

Είναι μία πράξη που δεν τιμά τον ίδιο και προσβάλει την εμπιστοσύνη με την οποία τον έχει περιβάλει η παράταξη. Αυτό είναι στοιχείο που αποκαλύπτει και χαρακτήρες που κρίνονται σε αυτές τις εκλογές.

 

Ο Γιώργος Κασαπίδης ήταν επιτυχημένος Περιφερειάρχης;

 

Ξέρετε ότι δεν υπήρξε αυτόματη διαδικασία επιλογής στους Περιφερειάρχες. Δεν είπαμε «συνεχίζεις» σε όλους. Υπάρχουν δύο(2) περιπτώσεις που αλλάξαμε εν ενεργεία Περιφερειάρχες. Το γεγονός ότι επιλέγουμε Κασαπίδη, αποδεικνύει ότι ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ έχουν αξιολογήσει τη θητεία απολύτως θετικά. Αν δεν τον εμπιστευόμασταν δεν θα τον στηρίζαμε, ο Πρωθυπουργός θα έρθει εδώ για να στηρίξει Κασαπίδη την επόμενη εβδομάδα, όλη η ΝΔ στηρίζει Γιώργο Κασαπίδη, όποιος είναι ΝΔ στηρίζει Κασαπίδη, όχι για λόγους κομματικής νομιμοφροσύνης αλλά γιατί αυτή είναι η πολιτική μας προτεραιότητα. Γιατί θα υπάρξει πολιτική αποτίμηση αλλά και γιατί πιστεύουμε στο έργο που έχει κάνει και στην προοπτική που έχει για τη Δυτική Μακεδονία.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X