Στον μετασχηματισμό του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου της περιοχής, καθώς και στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη» αναφέρθηκε ο Λάζαρος Μαλούτας επισκεπτόμενος το ΔΕΔΔΗΕ Κοζάνης, τον ΑΗΣ Αγίου Δημήτριου, τις κεντρικές εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ., την εταιρεία ειδικού σκοπού ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε. και τη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο επικεφαλής της «Ενότητας», συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, υπογράμμισε πως «Στόχος μας είναι ο Δήμος Κοζάνης να πρωτοστατήσει στον μετασχηματισμό του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου της περιοχής»

Και συνέχισε «Ακολουθώντας την εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών περιοχών με συναφή χαρακτηριστικά, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής όλων μας, δίνοντας έμφαση στην αποκατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων, την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού και την ενίσχυση των δομών κοινωνικής υποστήριξης και αλληλεγγύης».

Τέλος, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στην «Υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη» με την ανάπτυξη δικτύου αισθητήρων και ασύρματου δικτύου διασύνδεσης συσκευών «Διαδικτύου των Πραγμάτων» για την παρακολούθηση των ενεργειακών συστημάτων, της ελεγχόμενης στάθμευσης, της διαδικασίας αποκομιδής απορριμμάτων, το σχεδιασμό και εγκατάσταση ενός συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετάω- ΠΟΠ», των λαμπτήρων LED , της κίνησης και άλλων λειτουργιών της πόλης».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X