Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Κάτια Σπυροπούλου, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, με αφορμή τη αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά.

Η ίδια τόνισε πως σήμερα οι γονείς είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη σε παρόμοια ζητήματα, ενώ σχετικές ενημερώσεις γίνονται πλέον και στα σχολεία, από μικρή ηλικία, ήδη από το δημοτικό.
Ωστόσο, τα ποσοστά εκτρώσεων είναι αυξημένα και ξεπερνούν τις 100.000 ετησίως, με την ίδια να στέκεται ιδιαίτερα στο κομμάτι της ενημέρωσης, καλώντας τους γονείς να ενημερώνουν τα παιδιά τους.
Μάλιστα αρκετοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στο γιατρό για να ενημερώνονται σχετικά, πριν την ηλικία έναρξης των επαφών τους, λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να οχυρωθούν τα παιδιά με τις απαραίτητες πληροφορίες.
Από την ηλικία της εφηβείας καλό θα είναι τα παιδιά να ενημερώνονται για τις αλλαγές στο σώμα τους, μιλώντας για την πρακτική της διακεκομμένης συνουσίας που είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος, ωστόσο ενέχει κινδύνους. Επίσης, μίλησε για τους μεθόδους αντισύλληψης, τη χρήση προφυλακτικού, την πρόληψη από τα ΣΜΝ, τα αντισυλληπτικά δισκία, το χάπι της επόμενης ημέρας, το σπιράλ, κ.α.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στις εφηβικές κυήσεις αλλά και τις συναισθηματικές της επιπτώσεις και αναφέρθηκε στην ανάγκη χρήσης του προφυλακτικού αλλά και στον εμβολιασμό κατά του HPV.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X