Μετά τα μήλα μια ακόμη παραγωγή που κινδυνεύει να «πνιγεί» λόγω της καταστροφικής πλημμύρας είναι και τα κάστανα. Σοδειές εκατομμυρίων ευρώ παραμένουν στα δέντρα και οι παραγωγοί αδυνατούν να τα συλλέξουν, εξαιτίας του κατεστραμμένου αγροτικού δικτύου.

Σε μια εβδομάδα από τώρα ξεκινά η συγκομιδή στα κάστανα με τους παραγωγούς να μην μπορούν να προσεγγίσουν στα κτήματά τους. Ο λόγος; η εικόνα που βλέπετε, πρόκειται για έναν κατεστραμμένο δρόμο στον Κισσό, που οδηγεί προς τις καλλιέργειες

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στον Αη Γιάννη μετά από τρεις εβδομάδες προσπαθούν με κόπο να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες από πλημμυροπαθείς που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση.

Και μπορεί το Πουρί να παραμένει το μοναδικό αποκομμένο χωριό από το υπόλοιπο Πήλιο, τεράστια είναι τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι δρόμοι που οδηγούν και σε Άη Γιάννη, Άγιο Δημήτριο, Ανήλιο, Κισσό και Τσαγκαράδα.

Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ αγώνας δρόμου δίνεται και για την ομαλή έναρξη των σχολικών μαθημάτων την προσεχή Δευτέρα.

Πηγή ΕΘΝΟΣ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X