Για τη σημασία του μετρό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Νικόλαος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη» που διοργανώνει το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Κουρέτας μετείχε σε συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρο και τους κ.κ. Αλέξανδρο Εξάρχου, Αντιπρόεδρο ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat, Γιώργο Βήλο, Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece και τον Θάνο Βλαχόπουλο, Γενικό Διευθυντή, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Προϊόντων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

«Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά το μετρό θα τελειώσει. Αρχικά από τους 13 σταθμούς οι 11 είναι έτοιμοι. Μένει ο σταθμός Βενιζέλου, όπου οι αρχαιολογικές μελέτες ολοκληρώνονται τον Μάρτιο. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μετρό, με 33 συρμούς χωρίς οδηγό, με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, μάλιστα θα είναι το 8ο μετρό σε όλη την Ευρώπη με τις συγκεκριμένες υποδομές», τόνισε ο κ. Κουρέτας, σύμφωνα με το thestival.gr.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως μέσα στον επόμενο ένα με 1,5 μήνα θα γίνει η παρουσίαση μίας μεγάλης συγκοινωνιακής μελέτης που διήρκεσε 2,5 χρόνια και αυτή αφορά στο πώς μπορούν να συνδεθούν όλα τα μέσα μεταφοράς. Το πόρισμα της μελέτης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω επέκταση του μετρό.

X