Με την προτροπή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη, να προχωρήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ένα κείμενο σε συνεργασία όλων των επικεφαλής των παρατάξεων και εκπροσώπων των αγροτών, έκλεισε η πολύωρη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τις αγροτικές διεκδικήσεις.

Ο Γιώργος Αμανατίδης έκανε λόγο για μια παραγωγική συζήτηση που μπορεί να οδηγήσει σε ένα μέτωπο διεκδίκησης προς όφελος όλων και τόνισε πως το κείμενο που θα συν- διαμορφωθεί θα παρουσιαστεί στο Πολιτικό Συμβούλιο(σ.σ. άτυπο όργανο) ώστε με την παρουσία των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας να οριστεί συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα θέματα του αγροτικού κόσμου.

«Δεσμευόμαστε σε ότι είπα πριν. Κείμενο το οποίο θα διεκδικήσουμε και όχι ένα ψήφισμα», ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη ο οποίος απάντησε σε κάποιες παρατηρήσεις αγροτών όταν έκλεισε η συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μιλώντας στον «Π», μετά τη λήξη της συνεδρίασης εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις απαντήσεις που δόθηκαν ή δεν δόθηκαν σε κάποια σημεία, ενώ διαπίστωσαν και κάποιες θετικές προθέσεις.

«Αισθανόμαστε μία από τα ίδια», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μόσχος, εκπρόσωπος του μπλόκου της Καστοριάς και τόνισε παράλληλα πως οι αγρότες περίμεναν μια διαφορετική αντιμετώπιση των ζητημάτων:

«Ξεκάθαρες απαντήσεις δεν πήραμε για το κόστος παραγωγής και το τι θα γίνει, μπήκαν κάποια ζητήματα με υποδομές θα τα κυνηγάμε, ελπίζω να μην είναι μόνο υποσχέσεις, αυτά είναι τα θετικά και εκείνα θα τα προσπαθήσουμε. Συμπαράσταση και ψήφισμα δεν βγήκε τίποτα, μείωση ρεύματος λέμε εμείς, ενεργειακές κοινότητες λένε αυτοί. Μέχρι να γίνουν αυτά στο τέλος δεν θα υπάρχουν αγρότες και τροφή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θωμάς Μόσχος, επίσης από την Καστοριά:

«Καθόλου ικανοποιημένοι, είναι μία από τα ίδια, πήραμε δέσμευση ότι θα γραφτεί ένα κείμενο. Ραντεβού αύριο στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Αντιπρόεδρος του του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, Θανάσης Διαμαντίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ένα πολύν θετικό βήμα την συνεδρίαση του συγκεκριμένου Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Να μην τα ισοπεδώνομε όλα, ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα σχετικά με τις εξαγγελίες πρωθυπουργού και κυβέρνησης και ανάλογα θα πράξουμε σύσσωμα την επόμενη φορά αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και η Περιφέρεια. Σήμερα απέδειξε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι, όχι απλώς τάσσεται αλλά συντάσσεται μαζί μας, κατανοεί τα προβλήματα και πιστεύω θα είμαστε στο δρόμο της διεκδίκησης μαζί».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X