Αντίο στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας είπε η Κοζάνη, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 στο ΔΑΚ από τα Χανιά, σε ένα παιχνίδι που έμελλε να την πληγώσει και πάλι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η Κοζάνη έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να συνεχίσει σε ένα θεσμό ο οποίος μπορεί να μην είναι ο απόλυτος στόχος, αλλά σε καταξιώνει στον ποδοσφαιρικό χάρτη, ενώ θα έφερνε και έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ μιας και επόμενος αντίπαλος θα ήταν ο ιστορικός ΟΦΗ.

Το πρώτο ημίχρονο είναι ότι καλύτερο έχει δείξει η φετινή Κοζάνη, στα τρία επίσημα ματς της, με τον Άγγελο Διγκόζη να προχωρά σε πολλές αλλαγές και σε ένα σύστημα 4-4-2 το οποίο έδωσε μεγάλη επιθετικότητα στην ομάδα του.

Καραγκιόζης κάτω από τα δοκάρια, και τετράδα άμυνας με Πάνο στα δεξιά και Κοροβέση στη φυσική του θέση ως αριστερό μπακ, ενώ δίπλα στον Ίτσιο βρέθηκε για πρώτη φορά ο Κούφας.

Στο κέντρο Καλλέργη στα δεξιά, Αποστολίδης στα αριστερά και Νάτσος Αναστασόπουλος ως αμυντικά χαφ, με τον Γραμμένο και τον Ποζατζίδη να αποτελούν τη γραμμή κρούσης.

Η Κοζάνη έδειξε ορεξάτη από πολύ νωρίς απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 10΄όταν ο Ποζατζίδης σε τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο ίδιος παίκτης σε κενή εστία δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετική ενέργεια του Καλλέργη, για να έρθει το 24’ όταν ο Ποζατζίδης και πάλι κέρδισε τον τερματοφύλακα στον αέρα πήρε την κεφαλιά και δέχτηκε χτύπημα από τον Καλογεράκη με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι.

Ο Καλλέργης νικήθηκε από τον Καλογεράκη, στην επαναφορά σουτ του Πάνου πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά βρήκε στον Μπράγκα ο οποίος με αυτογκόλ έκανε το 1-0.

Στην επόμενη φάση ο Καραγκιόζης κράτησε ανέπαφη την εστία της Κοζάνης για να χαθεί άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 42’ όταν ο Γραμμένος από πλεονεκτική θέση και εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη εικόνα, με την Κοζάνη να βγάζει κούραση, να μένει πίσω και τα Χανιά να αποδεικνύουν πόσο καλή ομάδα έχουν.

Οι αλλαγές έδωσαν άλλο αέρα στους Κρητικούς, η Κοζάνη έχασε τις εντάσεις της και τελικώς με ένα γκολ στο 72’ μετά από κεφαλιά του Μπάτζιου γράφτηκε το 1-1.

Στο 77’ ο Καραγκιόζης έσωσε την Κοζάνη με εκπληκτική επέμβαση με το πόδι, σε σουτ του Βουό, για έρθει το 87’ όταν ο Τσέλιος πάγωσε το ΔΑΚ με σουτ μέσα από την περιοχή για το 1-2.

Για την Κοζάνη αγωνίστηκαν στο 2ο ημίχρονο και οι Τάτσης, Ελ Ιντρίσι, Σιατραβάνης, Κανούλας.

Πλέον η ομάδα στρέφει το ενδιαφέρον στο πολύ δύσκολο παιχνίδι της Δευτέρας στη Λεωφόρο, με αντίπαλο το Λεβαδειακό, στην προσπάθειά της να πάρει τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X