Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου σε όλη τη χώρα. Διαταραχές έρχονται από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουάκη.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο μέχρι την Κυριακή.

Θα περάσει μία διαταραχή από τα βορειοανατολικά τμήματα η οποία θα δώσει κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά προς την ανατολική χώρα, όχι όμως κάτι το αξιόλογο.

Δεν αναμένουμε αξιόλογα φαινόμενα μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι βοριάδες θα κυριαρχούν μέσα στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα
Από Μεγάλη Πέμπτη σιγά σιγά, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μας προσεγγίζουν κάποιες διαταραχές από τα πιο δυτικά τμήματα, που σημαίνει ότι προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να βλέπουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Πελοπόννησο στους ορεινούς όγκους θα δουν κάποια φαινόμενα το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, χωρίς όμως ο καιρός να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Ναι μεν κάποια αστάθεια φαίνεται από μεγάλη Πέμπτη και μεγάλη Παρασκευή και στη συνέχεια, παρόλα αυτά δεν είναι σε θέση να χαλάσει τις μέρες του Πάσχα.

πηγή

X