Την επιτακτική ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης τονίζει σε ανακοίνωση του το Κέντρο Προστασία Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕ.Π.ΚΑ.), καλώντας ταυτόχρονα κάθε υπεύθυνο και κάθε φορέα να ενεργήσει για την αποκατάσταση της όποιας βλάβης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΕ.Π.ΚΑ.,  αναφέρει τα παρακάτω:

“Έντονη είναι πλέον η ανησυχία των καταναλωτών τηλεθέρμανσης, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, Οκτωβρίου 2023, μετά και τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην έναρξη λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Κοζάνης. Να υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι το σύστημα εμφάνισε συχνές διακοπές στη λειτουργία του.

Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν και οι βλάβες οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν εγκαίρως έχουν ως αποτέλεσμα η πόλη να μην έχει θέρμανση.
Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι σε υψηλά για τον καιρό επίπεδα όμως συμπολίτες μας με παθήσεις υγείας, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και μαθητές θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην περίπτωση που σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Για τον ανωτέρω λόγο κάθε υπεύθυνος και οι φορείς οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα προς αποκατάσταση της όποιας βλάβης.
Αίτημα των καταναλωτών είναι η απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των μονάδων που παρέχουν θερμική ενέργεια στο σύστημα της τηλεθέρμανσης και όχι να καταστούν αυτές αδρανείς και μη λειτουργικές. Πρέπει να συντηρούνται εγκαίρως για να υποστηρίζουν το σύστημα της τηλεθέρμανσης.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  Βασίλειος Ιωαννίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Αγοραστός”

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X