Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι του efood το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, καλώντας την εταιρεία να υπογράψει άμεσα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Το Σωματείο Εργαζομένων Efood θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και μοτοπορεία στις 18:00 Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

«Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου η εταιρία εξακολούθησε να αποτιμά περαιτέρω την εργασία των συναδέλφων freelancer με μια σειρά μονομερών ενεργειών, όπως οι αλλαγές αμοιβής ανά παραγγελία, προσαρμόζοντας το εισόδημά μας ανάλογα με τα κέρδη της», τονίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων efood
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, το σωματείο μας μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες έχει ξεκινήσει τον αγώνα για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στην efood (μισθωτούς, freelancers, υπάλληλους γραφείου, αποθήκη). Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρίας οι οποίοι δεσμεύτηκαν να μας γνωστοποιήσουν γραπτώς την δική τους αντιπρόταση για την ΕΣΣΕ. Μετά και από την τελευταία άρνηση της εταιρείας να δώσει οποιαδήποτε απάντηση, πραγματοποιήσαμε την 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 23/10 που την ακολούθησε η παρέμβαση με μοτοπορεία στα γραφεία της εταιρείας.

Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου η εταιρία εξακολούθησε να αποτιμά περαιτέρω την εργασία των συναδέλφων freelancer με μια σειρά μονομερών ενεργειών, όπως οι αλλαγές αμοιβής ανά παραγγελία, προσαρμόζοντας το εισόδημά μας ανάλογα με τα κέρδη της. Επίσης, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διανομή σε 24ωρη βάση με την αρχή του «μεταμεσονύκτιου πάρτι των κερδών τους, αρχικά να αναλαμβάνουν οι συνάδελφοι freelancer. Ξέρουμε πως οδηγώντας μεταμεσονύκτια αυξάνεται ο κίνδυνος για εργατικά ατυχήματα και μια τέτοια απόφαση είναι εις βάρος της ασφάλειάς μας. Η απάντησή μας σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες είναι η διεκδίκηση και κατοχύρωση αξιοπρεπών όρων και συνθηκών εργασίας, μέσα από την υπογραφή μιας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δεν θα ανεχτούμε την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας ως λύση για να τα βγάλουμε πέρα. Κανένας από μας δε πρέπει να δεχτεί ότι θα σκοτώνεται στο δρόμο 10 ωρες την ημέρα 6 και 7 μέρες τη βδομάδα, με σπαστά ωράρια, σε 2 και 3 δουλειές για να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια στα καύσιμα, στη συντήρηση των οχημάτων, συνολικά στο κόστος ζωής. Δεν θέλουμε να ζούμε για να δουλεύουμε αλλά να δουλεύουμε για να ζούμε. Αν μάθαμε κάτι αυτά τα χρόνια είναι ότι μόνο με την συλλογική μας οργάνωση και τον αγώνα κερδίζουμε και κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα μας. Ξέρουμε καλά ότι όπως το καταφέραμε τον Σεπτέμβρη του ’21 να αποτρέψουμε τον εκβιασμό της εταιρείας, όπως καταφέραμε φέτος να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την ΕΣΣΕ, έτσι και τώρα με τον αγώνα μας θα υπογραφτεί και η συλλογική σύμβαση εργασίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο. Να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Διεκδικούμε η εταιρεία να υπογράψει άμεσα τη Συλλογική Σύμβαση και χωρίς καθυστερήσεις.
Να κατοχυρωθεί 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής)
Μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται.
Ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/11!»

Πηγή: https://www.dnews.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X