Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία στην καλλιτεχνική κολύμβηση για την Ελλάδα, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα.

Ευαγγελία Πλατανιώτη από χρυσάφι! Η 30χρονη αθλήτρια έγραψε ιστορία, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου της Ντόχα!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 272.9633 βαθμούς στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο, έχοντας ακόμα καλύτερη βαθμολογία σε σχέση με τους προκριματικούς, από όπου είχε προκριθεί επίσης ως πρώτη στον τελικό.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με την Πλατανιώτη να έχει κατακτήσει στο παρελθόν άλλα δύο χάλκινα μετάλλια. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου μετά από αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη το 2013 στα 10 χιλιόμετρα.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Καναδή Ζακλίν Σιμονό με 269.2767 πόντους, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Κινεζα Χουιγιάν Σου με 262.3700 βαθμούς.

Η Βασιλική Αλεξανδρή – που αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας – κατέκτησε την 6η θέση με 234.4984 βαθμούς.

Πηγή Sport24

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X