Με την καρναβαλική παρέλαση κορυφώθηκε η Αποκριά στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Το KARVONVAL του Δήμου Εορδαίας έφτασε σήμερα Σάββατο στο αποκορύφωμα του και κρίνεται απόλυτα πετυχημένο αφού πάνω από 6000 άτομα (γκρουπ και ομάδες που παρέλασαν αλλά και κόσμος που το παρακολούθησε) βρέθηκαν στην καρναβαλική παρέλαση με την οποία κορυφώθηκε η Αποκριά στην Πτολεμαΐδα και την Εορδαία.

Την έναρξη της παρέλασης έκανε ο Παναγιώτης Πλακεντάς ενώ αξίζουν πολλά μπράβο στον αντιδήμαρχο Κώστα Ιωαννίδη στους συνεργάτες του και γενικά σε όσους είχαν την ιδέα και υλοποίησαν αυτό το εγχείρημα που όπως είπε και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερο.

Η  Καρναβαλική Παρέλαση ξεκίνησε από το ύψος της ΔΕΥΑΕ , διέσχισε την 25η Μαρτίου και κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης, όπου στήθηκε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι.

Αρχικά είχαμε  την παιδική παρέλαση, όπου συμμετείχαν σχολεία, ΚΔΑΠμεΑ, ΚΔΑΠ.

Τα παιδιά με τους γονείς που τα συνόδευαν  ήταν τα 1.300 σε τέσσερα γκρουπ, ενώ ακολούθησαν οι σχολές χορού.

Τα θέματα ήταν οκτώ στην παιδική παρέλαση, με στόχο να αναδειχθούν οι καρποί της γης της Εορδαίας με ευρηματικό τρόπο.

Στην παρέλαση ενηλίκων συμμετείχαν 16 γκρουπ, ξεπερνώντας τους 800 συμμετέχοντες.

Στα άρματα υπήρχαν θέματα όπως η απολιγνιτοποίηση, η καθημερινότητα και σατίριζαν τα πάντα με σωστό τρόπο.

Στην παρέλαση των ενηλίκων συμμετείχαν μεταξύ άλλων μαγαζιά της πόλης, η θεατρική ομάδα Επέκεινα, η Αυτοκινητιστική Λέσχη, σύλλογοι από χωριά.

Η παρέλαση όπως αναφέραμε αρχικά κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου στήθηκε το λαϊκό γλέντι-πάρτι- ξεφάντωμα με σημαντικούς dj όπως ο lino , ο Zampras. και ο Super viva .

Να σημειωθεί ότι τη μουσική κάλυψη της παρέλασης είχε το true story, την παρουσίαση είχε η Αναστασία Κοτζακόλιου ενώ η αποκριάτικη διασκέδαση “απλώθηκε ” και σε όλα τα ψυχαγωγικά καταστήματα της Πτολεμαΐδας.

X