Η MetaMind Innovations, εταιρία τεχνοβλαστός (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, είναι πλέον μέλος του Εθνικού Μητρώου start-ups Ελλάδος – Elevate Greece, αποτελώντας τον πρώτο τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που μπαίνει στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Η MetaMind Innovations, ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021 και υπήρξε η πρώτη εταιρία τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ιθύνων νους και συνιδρυτής αυτής ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, κ. Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης.

Η MetaMind Innovations αξιοποιεί τη βαθιά τεχνογνωσία της στην κυβερνοασφάλεια, την τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα και τις έξυπνες εφαρμογές για να προσφέρει έξυπνες και εξειδικευμένες λύσεις για κρίσιμες υποδομές και οικοσυστήματα Internet of Things. Η MetaMind Innovations λειτουργεί για βιομηχανίες, δημόσιες αρχές, νοσοκομεία, φορείς παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ενέργειας, παραγωγούς τροφίμων και ζώων, αγρότες και άτομα που χρειάζονται λύσεις αιχμής της επόμενης  γενιάς IoT.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X