Σε Μεγάλη Τετάρτη, μετατρέπεται η αυριανή ημέρα για τη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη με τη μάχη των Περιφερειακών εκλογών να μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να στηρίζει την υποψηφιότητα Κασαπίδη και η κεντρική ομιλία του Γιώργου Αμανατίδη την ίδια μέρα το απόγευμα, ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο στήνοντας παράλληλα ένα σκηνικό εντυπώσεων λίγο πριν την επίσημη ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου την Παρασκευή.

Η τελική αναμέτρηση του «γαλάζιου εμφυλίου», θα ξεκινήσει με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης στην Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη, όπου στις 10π.μ. έχει προγραμματιστεί κοινή ομιλία του Πρωθυπουργού και του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο το 2019 σύσσωμη η ΝΔ έδινε το χρίσμα στον νυν Περιφερειάρχη, παρουσία και τότε του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Προέδρου του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει τους Δυτικομακεδόνες να εμπιστευθούν και πάλι τον Γιώργο Κασαπίδη, ενώ ενδιαφέρον θα έχει το κατά πόσο θα επιλέξει να κάνει αναφορές στον Γιώργο Αμανατίδη, έναν άνθρωπο τον οποίο ο ίδιος επέλεξε το 2019 για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του Γιώργου Κασαπίδη στην Κοζάνη, την Τετάρτη το πρωί

Παράλληλα πολλοί αναρωτιούνται κατά πόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τη βεντάλια των αναφορών τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ, όσο και προσωπικά προς τον Γιώργο Αμανατίδη, έχοντας στη μνήμη τους τις πρόσφατες σκληρές επισημάνσεις του Μάκη Βορίδη από την Πτολεμαΐδα.

Τέλος, ερωτηματικό παραμένει το αν ο Πρωθυπουργός κρατάει κάποιον κρυφό άσσο στο μανίκι του, τον οποίο θα εμφανίσει σε μορφή ανακοίνωσης ή δέσμευσης για τη Δυτική Μακεδονία, ώστε να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα Κασαπίδη.

Το απόγευμα της Τετάρτης η κεντρική εκδήλωση του Γιώργου Αμανατίδη

Στο στρατόπεδο Αμανατίδη κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις αναφορές του Πρωθυπουργού και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης με τον Πρόεδρο του κόμματος στο οποίο ανήκει τόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης όσο και η μεγαλύτερη μερίδα στελεχών του συνδυασμού του.

Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συγκέντρωση στη «δύσκολη» Αίθουσα Τέχνης, ώστε να κερδηθεί η μάχη των εντυπώσεων, καθώς οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Ζήσης Πιτσιάβας

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X