Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας για την «10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού».

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων που προγραμματίστηκαν η Α και Β τάξη του σχολείου επισκέφτηκε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πτολεμαΐδας όπου με την καθοδήγηση του γυμναστή του σχολείου, κ. Κυριάκου Γιώργου, τα παιδιά περπάτησαν συμβολικά 2023 μέτρα στο ταρτάν του ΔΑΚ.

Στην συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Παλαιστικό Κέντρο Εορδαίας όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το άθλημα της Πάλης από τον προπονητή και Ολυμπιονίκη του συλλόγου κ. Κωνσταντινίδη Ιορδάνη.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο προπονητήριο των Ρίψεων, στο οποίο υποδέχθηκε τους μαθητές ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και ομοσπονδιακός προπονητής στίβου του ΣΕΓΑΣ, κ. Κοροσίδης Κωνσταντίνος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά την ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον οικοδεσπότη παρακολούθησαν ρίψεις από διακεκριμένους αθλητές του συλλόγου «ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ.Ε.Π.Θ».

Παράλληλα, στον αύλειο χώρο του σχολείο , ο προπονητής Τένις του «Ομίλου Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας», κ. Γιάννης Γκίνος, δίδαξε στους μαθητές της Γ τάξης τακτικές και μυστικά για την ευκολότερη εκμάθηση του αθλήματος.

Στην συνέχεια μία έκπληξη περίμενε τους μαθητές . Τα παιδιά γνώρισαν το «εθνικό σπορ» της Γαλλίας, το Petanque (εδαφοσφαίριση). Η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Τομάρα Μαρίνα, εξήγησε τους κανόνες και τις βασικές τεχνικές σε ένα άθλημα απλό και διασκεδαστικό που παίζεται παντού και εξασκεί τον συντονισμό, την συγκέντρωση και την συνεργασία.

Τέλος, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείο περίμενε τα παιδιά ο κ. Δεληγιώργης Αθανάσιος, Παραολυμπιονίκης με συμμετοχές και διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο κ. Δεληγιώργης μετέφερε τις εμπειρίες από την συμμετοχή του σε μεγάλες διοργανώσεις καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που είναι άτομα με αναπηρία.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας ευχαριστεί ιδιαίτερα:

1. το Παλαιστικό Κέντρο Εορδαίας, και τον προπονητή του συλλόγου κ. Κωνσταντινίδη,
2. τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας και τον προπονητή του συλλόγου Γιάννη Γκίνο,
3. το Σωματείο «ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ.Ε.Π.Θ», και τον προπονητή του συλλόγου, κ. Κοροσίδης Κωνσταντίνος.
4. Τον παραολυμπιονίκη κ. Δεληγιώργη Αθανάσιο για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X