Ισχυρό και ξεκάθαρο προβάδισμα Μαλούτα, το οποίο όμως απέχει αρκετά από την επανεκλογή του νυν Δημάρχου από τον Α’ γύρο των εκλογών, δίνει η δημοσκόπηση της GPO η οποία πραγματοποιήθηκε εν όψει της αναμέτρησης 8ης Οκτωβρίου στο Δήμος Κοζάνης.

Ο Λάζαρος Μαλούτας προηγείται με διαφορά σχεδόν 20 μονάδων από τους Γιάννη Κοκκαλιάρη και Χάρη Κουζιάκη, οι οποίοι φαίνεται να δίνουν σκληρή μάχη για την είσοδό τους στον Β’ γύρο.

Για τον νυν Δήμαρχο η επικράτηση είναι ακόμα μεγαλύτερη στο δείκτη της παράστασης νίκης, ενώ προηγείται και στην ερώτηση της δημοτικότητας σχετικά με τις θετικές ή αρνητικές γνώμες των ερωτώμενων.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 29-30 Σεπτεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις μέσω συστήματος CATI, με χρήση γραπτού δομημένου ερωτηματολογίου, με το δείγμα όμως να είναι αρκετά μικρό καθώς στην έρευνα συμμετείχαν 200 άτομα.

Άνετα πρώτος ο Μαλούτας, μάχη για τη 2η θέση

Σε ένα από τα βασικά ερωτήματα, αυτό της πρόθεσης ψήφου, καταγράφεται ξεκάθαρο προβάδισμα για τον Λάζαρο Μαλούτα ο οποίος συγκεντρώνει το 32,4% των προτιμήσεων.

Γιάννης Κοκκαλιάρης και Χάρης Κουζιάκης μάχονται για τη δεύτερη θέση στήθος με στήθος, με την έρευνα να τους εμφανίζει πολύ μακριά από τον νυν Δήμαρχο που όμως απέχει περισσότερες από 10 μονάδες ώστε να εκλεγεί εκ νέου από τον Α’ γύρο.

Ο Γιάννης Κοκκαλιάρης συγκεντρώνει 13,7% των προτιμήσεων, ενώ στο 13,3% εμφανίζεται ο Χάρης Κουζιάκης.

Ακολουθεί ο Σταύρος Καμπουρίδης με 8,6%, ενώ στο 3,7% καταγράφεται η Τίνα Κουζιάκη.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 28,3% των ερωτηθέντων.

Η παράσταση νίκης

Το προβάδισμα Μαλούτα διευρύνεται έναντι των αντιπάλων του στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος», με την «παράσταση νίκης» να είναι στο 46,3% για το νυν Δήμαρχο Κοζάνης.

Το 10,3% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως Δήμαρχος θα εκλεγεί ο Γιάννης Κοκκαλιάρης, το 7,1% ο Σταύρος Καμπουρίδης, ενώ μόλις το 5,1% επιλέγει το Χάρη Κουζιάκη.

Στη συγκεκριμένη ερώτηση δεν απάντησε το 31,2%.

Οι γνώμες

Σε ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν τη γνώμη τους για τους υποψήφιους Δημάρχους.

Ο Λάζαρος Μαλούτας δείχνει να έχει μία ισορροπία στις θετικές/μάλλον θετικές και τις αρνητικές/μάλλον αρνητικές γνώμες με 46,9% και 46,6% αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Κοκκαλιάρης καταγράφει 40,1% θετικές/ μάλλον θετικές γνώμες, 27,3% αρνητικές/μάλλον αρνητικές γνώμες, ενώ το 32,6% είτε δεν απαντά είτε δηλώνει πως δεν τον γνωρίζει.

Στο 39,5% θετικών/μάλλον θετικών γνωμών καταγράφεται ο Χάρης Κουζιάκης, ενώ το 19,6% δηλώνει πως έχει αρνητική/μάλλον αρνητική γνώμη. Το 40,9% δεν απαντά ή δεν τον γνωρίζει.

23,5% θετικές/μάλλον θετικές γνώμες για τον Σταύρο Καμπουρίδη, ενώ 19,8% για την Τίνα Κουζιάκη.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X