Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Ηλία Σιδέρη, Δικηγόρο και Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον Γιώργο Κασαπίδη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το βιβλίο που έχει εκδώσει ο Ηλίας Σιδέρης, καθώς ανέσυρε από τα αρχεία δεδομένα και εξέδωσε ένα εγχειρίδιο με την πολιτική ιστορία του Ν Κοζάνης με τα πολιτικά αποτελέσματα από το 1974 μέχρι και το 2015.

Ερωτηθείς για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ο κ. Σιδέρης (ο οποίος ιδιωτεύει επαγγελματικά στην Αθήνα), τόνισε πως «ήταν κάτι αναμενόμενο θα έλεγα. Συνεργάστηκα με κάποιους ανθρώπους όπως τον Χάρη Θεοχάρη και έτσι γνώρισα καλύτερα τον περιφερειάρχη αλλά και την πολιτική και διοικητική ηγεσία της περιφέρειας. Προσπαθούσα να λύνω θέματα βάζοντας στο προσκήνιο την περιοχή μας και όταν προ λίγων εβδομάδων ο κ. Κασαπίδης μου ζήτησε αυτό που κάνω και βοηθάω να το κάνω με θεσμικό ρόλο, σκέφτηκα πως με τον θεσμικό ρόλο ως περιφερειακός σύμβουλος μπορώ να το κάνω πολλαπλάσια και θέτω τον εαυτό μου στην κρίση του λαού».

Για την επόμενη ημέρα στη Δ. Μακεδονία και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο περιφερειακό συμβούλιο, ο ίδιος είπε πως «πρέπει να απαρτίζεται από πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν άλλος το χρόνο του, άλλος την τέχνη του, άλλος την επαγγελματική του δραστηριότητα. Δεν ξέρουμε όλοι όλα, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να λύσουμε θέματα. Εγώ μπορώ να βοηθάω σε διοικητικά θέματα, κάτι που έχω κάνει ήδη και το έκανα πριν, το έχω κάνει για δήμους εκτός της ΠΕ Κοζάνης και θα το κάνω».

«Η Δ. Μακεδονία έχει δυσανάλογα θέματα σε σχέση με τον πληθυσμό της και την έκτασή της και αν είμαι περιφερειακός σύμβουλος μπορώ να κάνω το κάτι παραπάνω», είπε επίσης. «Η αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργάζεται με την κεντρική εξουσία. Όταν ήμουν στο Υπ. Τουρισμού έβλεπα ότι περιφέρειες δεν συνεργάζονται για κοινά θέματα. Αυτά πρέπει να λυθούν αλλά θέλουν χρόνο», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Αλέξη Κούγια απάντησε πως έκανε την άσκησή του στο γραφείο του όταν τέλειωσε τη νομική. Συχνά παρεμβαίνει με αρθρογραφία και παρουσία σε πανελλαδικά μέσα, σχολιάζοντας ποικίλα ζητήματα της επικαιρότητας, με τον ίδιο να λέει πως προσπαθεί να μένει ενεργός πολίτης με δημόσιο λόγο, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις και λέγοντας αυτά που πιστεύουν δημόσια.

Ζητώ την ψήφο του κόσμου, να ψάξουν να με βρουν και να δώσουν τον έναν από τους 4 σταυρούς σε εμένα, για να εκπροσωπήσω την περιοχή μου όσο καλύτερα μπορώ».

1 Comment

  • Selene

    05/07/2024

    You really make it seem really easy along with your presentation but I to find this matter
    to be really something that I feel I might by no means understand.
    It kind of feels too complicated and extremely extensive for me.
    I’m taking a look ahead for your next submit, I will try to get the hold of it!
    Najlepsze escape roomy

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X