Τα ανασφάλιστα οχήματα της Περιφέρειας και το εύλογο ερώτημα.

Όπως ξεκίνησε έτσι και κλείνει η εβδομάδα αυτή σε ό,τι αφορά τα θέματα που μας έρχονται από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας.
Με το αν υπήρξαν ή υπάρχουν, ακόμα, οχήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που ήταν/ είναι ανασφάλιστα!
***

Να θυμίσουμε πως το θέμα έφερε πρώτος προς συζήτηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ κ. Γιώργος Χριστοφορίδης την περασμένη
Δευτέρα 11 Μαρτίου στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, επανήλθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την επομένη, την Τρίτη 12 Μαρτίου, όταν και μετά από εντάσεις και αντιπαραθέσεις είχαμε την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, για να φτάσουμε στην έκδοση ανακοίνωσης από την παράταξη της κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου (ΕΛΠΙΔΑ) και την κατάθεση σχετικής επερώτησης από την παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πρόκειται για επιβατικά αλλά και οχήματα έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που η ασφάλιση τους είχε λήξει στις 5 Μαρτίου 2024.
***

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα και στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει. Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, είναι δυνατόν ένας δημόσιος φορέας να λειτουργεί κατ’ αυτό τον τρόπο καταγράφοντας μια αμέλεια που δεν συγχωρείται ούτε στους απλούς πολίτες αλλά, εφόσον διαπιστωθεί, επισύρει και πρόστιμο;
Λογικά η απάντηση αναμένεται να δοθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα έχει ενδιαφέρον για προφανείς λόγους.

Οι πρώτοι δύο σίγουροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.
Μέχρι σήμερα και ενώ απέχουμε κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες από τις ευρωεκλογές έχουν γραφτεί στα μέσα ενημέρωσης ορισμένα ονόματα από την
περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τα οποία είναι πιθανό να τα δούμε να συμπεριλαμβάνονται σε κάποια απ’ τα ψηφοδέλτια που θα καταθέσουν τελικά τα
κόμματα.
Προς το παρόν, έχουμε δύο που έχουν κλείσει και θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στο ευρωκοινοβούλιο.

***

Η πρώτη είναι η κ. Όλγα Μαρκογιαννάκη από την Κοζάνη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, της οποίας η συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος είχε κλειδώσει εδώ και μέρες και χθες έγινε και η επίσημη ανακοίνωση της.
Ο έτερος υποψήφιος είναι ο γιατρός- χειρουργός και πρώην Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού (σ. σ. όπως ήταν τότε η ονομασία του Δήμου) κ. Αθανάσιος
Κοσματόπουλος, ο οποίος ανακοινώθηκε ήδη πως θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Μια υποψηφιότητα που φαντάζει λογική και αναμενόμενη καθώς ο κ. Κοσματόπουλος είναι εδώ και αρκετό καιρό από τους πιο στενούς συνεργάτες του
επικεφαλής του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, του κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Θα κάνει την έκπληξη ο Λοβέρδος;

Δεν θα πρέπει να πλέουν και σε… πελάγη ευτυχίας στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής μετά την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του
τηλεοπτικού σταθμού STAR.
Και γι’ αυτό υπάρχουν δυο λόγοι.
Ο ένας σχετίζεται με το ποσοστό που φαίνεται ότι μπορούν να πάρουν στις ευρωεκλογές που φτάνει το 13,9%, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα τους φέρει στην τρίτη θέση πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που σύμφωνα με τα δεδομένα της μέτρησης παίρνει 14,3% και κατατάσσεται δεύτερος!
Το θέμα, λοιπόν, είναι πως αν τα πράγματα εξελιχθούν κατά τον ίδιο τρόπο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και χαθεί η δεύτερη θέση, τότε θα έχει χαθεί και ο βασικός στόχος που έχουν βάλει, κάτι που το παραδέχονται ανοιχτά και επίσημα όλα του τα στελέχη.

***

Ο άλλος λόγος αφορά την επίδοση που κατέγραψε στην ίδια μέτρηση της κοινής γνώμης ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και το κόμμα του που ονομάζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Το 2,6% που συγκέντρωσε είναι μια πολύ καλή επίδοση για να ένα κόμμα λίγων μόλις ημερών.
Ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας πως η Νέα Αριστερά που έχει στις τάξεις της ορισμένα από τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη του χώρου της Αριστεράς και πρώην Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια δημοσκόπηση παίρνει μόλις το 3%!

***

Όπως εκτιμούν διάφορα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ αυτό το 2,6% του κ. Λοβέρδου, ειδικά αν αυξηθεί μέχρι τις ευρωεκλογές, είναι ένα ποσοστό που μεγάλο του μέρος, ίσως το μεγαλύτερο, να προέρχεται από το πρώην κόμμα του, προκαλώντας του έτσι έναν επιπλέον πονοκέφαλο και ένα ακόμα σημαντικό εμπόδιο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Βέβαια, άλλο οι δημοσκοπήσεις και άλλο οι κάλπες, αλλά το ξεκίνημα του κ. Λοβέρδου μπορεί να τον κάνει να ελπίζει πως ίσως τελικά κάνει την έκπληξη στις ευρωεκλογές.

X