Με μια απαράδεκτη και πέρα από κάθε λογική πράξη οικειοποίησης έργων τα οποία απλώς κατέκρινε προεκλογικά και προφανώς δεν έβαλε το παραμικρό λιθαράκι για να φτάσουν στο σημείο που έφτασαν, η νέα δημοτική αρχή Κοζάνης που μετρά μόλις ένα μήνα θητείας, πανηγυρίζει για την υπογραφή της σύμβασης για το κολυμβητήριο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βόμβας, με πλατιά χαμόγελα υπέγραψαν μια σύμβαση της οποίας προφανώς αγνοούσαν και το χρονοδιάγραμμα(σ.σ.: μνημειώδης η δήλωση Κοκκαλιάρη ότι του χρόνου τα Θεοφάνια θα είναι ανοιχτό), χωρίς την παραμικρή αναφορά στους προκατόχους τους που δούλεψαν, εξασφάλισαν χρηματοδότηση, ενέταξαν το έργο στο «Πράσινο Ταμείο», αλλά δεν πρόλαβαν να… βγουν φωτογραφίες λόγω των εκλογών.

Και μπορεί η μη ύπαρξη του κολυμβητηρίου από το 2018 να οδήγησε δύο δημοτικές αρχές(Ιωαννίδη- Μαλούτα) στην ήττα στις εκλογές, αυτό δεν αναιρεί πως κάποιοι άνθρωποι ξεπέρασαν την γραφειοκρατία, βρήκαν τα κονδύλια και παρέδωσαν έτοιμη μία σύμβαση στη νέα δημοτική αρχή η οποία ακολουθεί τον εντελώς αντίθετο δρόμο από αυτόν «της συνέχειας της διοίκησης» και της αναγνώρισης των προκατόχων, οικειοποιούμενη μάλιστα με προκλητικό επικοινωνιακό τρόπο την υπογραφή της σύμβασης.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κοζάνης, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ στη δήλωση που αναρτήθηκε λίγο αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να ψελλίσει μία κουβέντα για τον προκάτοχό του, Λάζαρο Μαλούτα και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Νούλα Τουμπουλίδου, η οποία χειρίστηκε το όλο έργο.

Προφανώς και στην ανάγκη να ισοπεδώσει τους πάντες και τα πάντα και να παρουσιάσει μια ψευδή πραγματικότητα για πράγματα τα οποία δεν της ανήκουν, η δημοτική αρχή απευθύνεται στους πολίτες σαν τα πάντα να έγιναν με ένα μαγικό τρόπο από την ημέρα που η ίδια ανέλαβε την διοίκηση.

Ευτυχώς όμως, σε αυτό το στρεβλό σκηνικό υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν να τιμούν και να αναγνωρίζουν καταστάσεις, χαράσσοντας άλλη γραμμή από το απαράδεκτο επικοινωνιακό σόου του Δημάρχου και της ηγετικής του ομάδας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Δημήτρης Κορωνίδης, με ανάρτησή του εξήρε την προσπάθεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της Νούλας Τουμπουλίδου, τονίζοντας πως στοίχημα της νέας διοίκησης του Δήμου Κοζάνης είναι να εκτελεστεί το έργο σωστά και εντός χρονοδιαγράμματος, το οποίο είναι οι 24 μήνες.

Την ανάρτηση Κορωνίδη επικρότησε και ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Μάστορας, ο οποίος γνωρίζει το χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης και των όλων των διαδικασιών που εξελίχθηκαν.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης:

 

Δήμος Κοζάνης: Πράξη η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ

Γεγονός αποτελεί από σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητήριου στο ΔΑΚ Κοζάνης καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση υλοποίησης τους έργου, προϋπολογισμού μελέτης 2.490.000€, μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη και του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ Δ.Τ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Κώστα Βόμβα.

Το κομβικό αυτό έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με συγχρηματοδότηση από το Ε.Α.Π. 2012-2016, θα συμβάλλει στη ριζική ανάπλαση και στον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό της κολυμβητικής αυτής δομής, παραδίδοντας στους δημότες, με την περάτωσή του, ένα σημείο αναφοράς άθλησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης του έργου, οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν στα εξής: α) Ενεργειακή αναβάθμιση & β) Εσωτερικές διαρρυθμίσεις των εσωτερικών χώρων.

α) Ενεργειακή αναβάθμιση

Αντικατάσταση των υφιστάμενων εξωτερικών πάνελ στέγης και πλαγιοκάλυψης με νέα σύγχρονων προδιαγραφών (στο κυρίως κολυμβητήριο).
Εξωτερική θερμομόνωση κελύφους στα υπόλοιπα τμήματα κτιρίου, με τυποποιημένο και πιστοποιημένο σύστημα που αποτελείται από θερμομονωτικές πλάκες πετροβάμβακα και επίχρισμα.
Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με θερμομονωτικά κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες(στο κυρίως κολυμβητήριο και στα υπόλοιπα τμήματα κτιρίου κτίρια).
Αντικατάσταση των υφιστάμενων κυψελωτών πολυκαρβονικών φύλλων με νέα σύγχρονων προδιαγραφών (στο κυρίως κολυμβητήριο).
Αντικατάσταση πλακόστρωσης εσωτερικού δαπέδου κολυμβητηρίου με νέες πλάκες και μόνωση από κάτω.
Αναβάθμιση των υδραυλικών και των ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις θα εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ.

β) Εσωτερικές διαρρυθμίσεις των εσωτερικών χώρων

Εσωτερικές διαρρυθμίσεις με σκοπό την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων την προσαρμογή στις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και γενικώς στις προδιαγραφές της Γ.Γ Αθλητισμού.
Πλήρης ανακαίνιση αποδυτηρίων και δημιουργία δεύτερης εξωτερικής εισόδου (δάπεδα, τοίχοι, W.C., χρωματισμοί, δίκτυα κ.α.).
Πλήρης ανακαίνιση κτιρίου διοίκησης και κατασκευή νέου W.C. (δάπεδα, τοίχοι, W.C., χρωματισμοί, δίκτυα κ.α.).
Πλήρης ανακαίνιση κοινόχρηστων W.C. κάτω από κερκίδα. (δάπεδα, τοίχοι, W.C., χρωματισμοί, δίκτυα κ.α.).
Δημιουργία νέου W.C. ΑΜΕΑ κοινού στον κυρίως χώρο του κολυμβητηρίου.
Αντικατάσταση καθισμάτων κερκίδας.
Αντικατάσταση και αναβάθμιση εξοπλισμού πισίνων (Συστήματα ισοθερμικού καλύμματος πισινών, σχάρες υπερχείλισης, αντικυματικές διαδρομές, βατήρας εκκίνησης, σύστημα εκκίνησης ύπτιου κ.α.)
Τοποθέτηση εξωτερικών υδρορροών (κατακόρυφες–οριζόντιες).
Αντικατάσταση πλακόστρωσης εξωτερικού δαπέδου στο νοτιοανατολικό τμήμα (θα χρειαστεί παρέμβαση για να οδεύσουν και δίκτυα).

 

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου (κατασκευή) ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X