Την Μεγάλη Εβδομάδα θα αναμένεται να πληρωθούν 17 επιδόματα. Όπως γίνεται κάθε μήνα, έτσι και τον Απρίλιο, τα χρήματα θα φανούν στα ΑΤΜ από την πρoτελευταία μέρα το απόγευμα, δηλαδή από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2024.

Έτσι, περίπου 700.000 χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ποσά από τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που χορηγεί ο Οργανισμός ενώ πολλοί από αυτούς θα λάβουν και αναδρομικά ποσά από το 2023.

Τα επιδόματα που θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ πριν από το Πάσχα ανέρχονται σε 17. Να σημειωθεί ότι από τη λίστα λείπει αυτό του παιδιού, το οποίο δίνεται στους δικαιούχους ανά δύο μήνες και η επόμενη πληρωμή του έχει προγραμματιστεί για την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου.

Τα 17 επιδόματα
Αναλυτικά όσα θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ τις δύο πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
Στέγασης / ενοικίου
Επίδομα Γέννησης
Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
Επίδομα Ομογενών
Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982
Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων
Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας
Αναπηρικά και διατροφής
Έξοδα Κηδείας
Κόκκινα Δάνεια
Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές
Πρόγραμμα Γέφυρα
Αναδοχής
Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες
Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού.
Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
Την ίδια περίοδο θα πληρωθεί και το δώρο Πάσχα σε εργαζόμενους αλλά και οι συντάξεις Μαΐου. Με λίγα λόγια σε 10 μέρες θα υπάρξει μπαράζ πληρωμών για μεγάλη ομάδα πολιτών.

Όσον αφορά το επίδομα γέννησης θα λάβουν αναδρομικά όσοι το έλαβαν το 2023 και θα πληρωθούν την ίδια ημέρα από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2023 και θα λάβουν το επιπλέον ποσό από τα 2.000 ευρώ που ήδη πήραν το 2023.

πηγή

X