Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής, «πνευματικό παιδί» του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου Β’ και πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως είναι από σήμερα ο νέος μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και διάδοχος του παραιτηθέντος μητροπολίτη Θεόκλητου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εξελέγη στη σημερινή, τακτική Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχικά στο τριπρόσωπο με 63 ψήφους και με μεγάλη διαφορά από τους άλλους δυο αρχιεπισκόπους.

Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής είναι 49 ετών, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακού διπλώματος στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο.

Εκτός των άλλων, έχει την ευθύνη για όλες τις δομές της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, ενώ το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στην Κολομβία για ιεραποστολικές δράσεις, όπου και δίδαξε σε ιερατικά σεμινάρια.

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος Β’, ο οποίος συνδέεται με στενές σχέσεις με τον τέως μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, φέρεται να διευκόλυνε τις συζητήσεις για την παραίτηση του δεύτερου, γεγονός το οποίο συνέβαλε στην πρόκριση του πνευματικού του τέκνου Ειρηναίου Λαφτσή για τη Μητρόπολη Φλωρίνης.

Πηγή: evros24

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X