Την υποψηφιότητα της μηχανικού, Όλγας Μαρκογιαννάκη, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές, ανακοίνωσε και επίσημα ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά από συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την ίδια.

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, διατηρεί στενές σχέσεις με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και θα εκπροσωπήσει τη Δυτική Μακεδονία στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στη δήλωσή της τόνισε πως θα αγωνιστεί για μια ανθεκτική Ελλάδα και μια ανθεκτική Ευρώπη και υπογράμμισε πως στόχος είναι η Ελλάδα της ευημερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Το βιογραφικό της Όγλας Μαρκογιαννάκη:

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κοζάνη, ενώ έλκει την καταγωγή της και από την Κρήτη. Είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι συν-ιδρύτρια νεοφυούς επιχείρησης, που έχει αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς κτηρίων και υποδομών μετά από φυσικές καταστροφές καθώς και τεχνοβλαστού (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Aπό το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε επίσης με τον δικηγόρο – εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά και την εκπαιδευτικό Μαρία Δαφέρμου, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κινήματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά τους:

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον της Ευρώπης, της πατρίδας μας αλλά και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάμε.

Με πυξίδα την ανανέωση παρουσιάζουμε τις τρεις πρώτες υποψηφιότητές μας.

Την εκπαιδευτικό Μαρία Δαφέρμου.

Τον δικηγόρο-εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά.

Τη μηχανικό Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Τρεις νέοι άνθρωποι με επιστημονική επάρκεια και κοινωνική αξιοπιστία, που μπορούν να πετύχουν πολλά προς όφελος του λαού μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με τιμά ιδιαίτερα, που θα δώσουμε μαζί τον αγώνα των ευρωπαϊκών εκλογών».

X