Τέσσερα μεγάλα και πολύ-αναμενόμενα για το δήμο Εορδαίας, έργα συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού τόσο στην πόλη της Πτολεμαΐδας όσο και σε κοινότητες, ενέκρινε σε συνεδρίασή της την περασμένη εβδομάδα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας.

Πρόκειται για συνολικά τέσσερα έργα, τα οποία και εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Φουρκιώτης, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την υφιστάμενη κατάσταση στην ηλεκτροφωτισμό στην πόλη.

Τα δύο εκ των έργων, θα χρηματοδοτηθούν από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και είναι χρηματοδότησης: το μεν πρώτο 1.688.000 ευρώ και αφορά στον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και το μεν δεύτερο, έργο 2.8 εκατομμυρίων ευρών για τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης. Και τα δύο έργα βγαίνουν προς δημοπράτηση.

Επίσης, υπάρχει ένα ακόμη έργο, που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», ύψους 1.350.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος ΣΔΚΟ, το οποίο εγκρίθηκε και αφορά σε παρεμβάσεις ηλεκτροφωτισμού.
Τέλος, με χρήματα του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, θα χρηματοδοτηθεί με 1.085.000 ευρώ έργο ηλεκτροφωτισμού σε κοινότητες αλλά και την πόλη της Πτολεμαΐδας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X