Με μια μεγάλη συγκέντρωση από την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, κλείνει την προεκλογική περίοδο απόψε το βράδυ ο νυν δήμαρχος Εορδαίας και εκ νέου υποψήφιος Παναγιώτης Πλακεντάς.

“Το 2019 σας ζητήσαμε να μας εμπιστευτείτε και το κάνατε. Σήμερα η συγκλονιστική σας παρουσία εδώ επικυρώνει το αποτέλεσμα της Κυριακής. Πριν από 4 χρόνια σε αυτήν εδώ την πλατεία, σας υποσχεθήκαμε ότι δεν θα κοιτάμε αριστερά και δεξιά, θα κοιτάμε πάντα μπροστά. Πιστεύουμε στην πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό και όχι στην αφαίρεση και τη διαίρεση, με αυτές τις αρχές πορευτήκαμε και συγκροτήσαμε την Ενωμένη παράταξη, με ανθρώπους που ένωσαν δυνάμεις με έναν κοινό προορισμό, το όνομα του συνδυασμού μας, την Ενωμένη Εορδαία”, τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του ο Παναγιώτης Πλακεντάς.
Ο ίδιος ζήτησε από τον κόσμο να εμπιστευθούν τον συνδυασμό “για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία περιοχής και ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον”, θέτοντας μεγάλες προσδοκίες, όπως είπε, για την περιοχή. Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων, σημείωσε πως δίνεται έμφαση στους νέους, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στα ζητήματα της Τηλεθέρμανσης.
Σημείωσε, δε πως δεν έμεινε ούτε μια ημέρα η περιοχή χωρίς θέρμανση, έγινε επέκταση της Τ/Θ, ενώ έγιναν ενέργεια για τη διασύνδεση του δικτύου Τ/Θ με την 5η μονάδα, μάλιστα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό πάνω από 90%. “Ως επιστέγασμα, πετύχαμε την επέκταση σε 8 κοινότητες”, προσέθεσε ο κ. Πλακεντάς, κάνοντας λόγο για έργο ορόσημο για την περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε θέματα ατόμων με αναπηρία, τονίζοντας πως με τη νέα θητεία όποια μαγαζιά βάλουν ράμπες προσβασιμότητας για ΑμΕΑ θα έχουν μείωση τελών.
Επίσης, αναφέρθηκε στην έγκριση του ρυμοτομικού του π. Στρατοπέδου, όπου πλέον ανοίγει ο δρόμος για το Πανεπιστημιακό campus, θέμα για το οποίο ευχαρίστησε τον π. υπουργό και νυν βουλευτή ΝΔ Μ. Παπαδόπουλο.
Τόνισε δε πως υπάρχει χρηματοδότηση για νέο αθλητικό γήπεδο, ενώ εκπονείται μελέτη 760 χ. ευρώ, με χωρητικότητα 5.500 θέσεις, αλλά και προπονητήριο στίβου. Αναφέρθηκε και στο ΔΑΚ λέγοντας πως προτίμησαν την ασφάλεια των αθλητών, με το έργο ανακατασκευής να είναι προϋπολογισμού 2.2 εκ. ευρώ , ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα είναι εδώ σχετική επιτροπή.
Ο δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά σε μια σειρά ζητημάτων του τόπου, έργα που προχώρησαν και στόχους για έργα που θα προχωρήσουν στην επόμενη θητεία, ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν την “Ενωμένη Εορδαία”.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως “Το πρόγραμμα μας δεν είναι προϊόν κομματικών και διαφημιστικών γραφείων αλλά το διαμορφώνουν οι πολίτες”, ενώ προσέθεσε πως τις τελευταίες μέρες η τοξικότητα έκανε πάλι την εμφάνιση της.
“”Δηλώνουμε παρών στη χάραξη μιας νέας εποχής για την Εορδαία, Χρειάζεται να ενωθούν πολλοί όπως κάναμε για να πάμε μπροστά. Δώστε μας δύναμη να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε. Ισχυρή εντολή ανάπτυξης και δημιουργίας”, είπε επίσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την ομιλία υπήρχε διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, για συμπολίτες με προβλήματα ακοής.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X