Η παρουσίαση του Βιβλίου- Λευκώματος της συμπατριώτισσάς μας Μιράντας Παυλίδου με τίτλο: “Η ιστορία των Λιγνιτών της Δυτικής Μακεδονίας (1925 -1957) και ο Μικρασιάτης Γεώργιος Ν. Παυλίδης “, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας παρουσία πάρα πολύ κόσμου.

Διοργανωτές ήταν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας , ενώ στο πάνελ των ομιλητών κάθισαν ο π. Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών και νυν Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο π. Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και Δημοσιογράφος Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης και το π. μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και ειδικό στέλεχός της, Παντελής Καραλευθέρης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών Αρχών.

Ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσε ο χαιρετισμός με την τεκμηριωμένη τοποθέτηση επί του θέματος του Βιβλίου, του ιδρυτή του Εκδοτικού Ομίλου “POUGARIDIS MEDIA ” Κοσμά Πουγαρίδη.

Εμφανώς συγκινημένη η Συγγραφέας και απόγονος της οικογένειας Παυλίδη , η αεικίνητη Μιράντα Παυλίδη , ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και όλους τους παρισταμένους ξετυλίγοντας τη διαδρομή υλοποίησης του του Πονήματός της, που έρχεται να ρίξει ΦΩΣ με τις καλογραμμένες σελίδες του και τις σπάνιες φωτογραφίες στην ιστορία της περιοχής , 100 χρόνια μετά από την ανακάλυψη του λιγνίτη .

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X