Το γεγονός της αμέριστης στήριξης του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη από την Νέα Δημοκρατία, καθώς και τις κυβερνητικές επισκέψεις στη Δυτική Μακεδονία, στηλίτευσε σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός “ΕΛΠΙΔΑ” και η υποψήφια για τον περιφερειακό θώκο Γεωργία Ζεμπιλιάδου, κάνοντας λόγο για “κηδεμονία του αδύναμου” και αναφέροντας τα εξής:

“Πόσοι Υπουργοί και πόσα Κυβερνητικά κλιμάκια θα παρελάσουν ακόμα από τη Δυτική Μακεδονία ως τις εκλογές, για να στηρίξουν τον εκλεκτό τους κ. Κασαπίδη.

Αυτό δεν είναι στήριξη υποψηφίου, αυτό μοιάζει με κηδεμονία του αδύναμου.

Η πληροφορία ότι η επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, μέσα στην προεκλογική εβδομάδα, ελέγχεται ως ανακριβής!

Έρχονται λέει οι Υπουργοί για να εξαγγείλουν κάποιο πρόγραμμα ή για να ανακοινώσουν την έναρξη εφαρμογής κάποιου σχεδίου και εντελώς συμπτωματικά όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες των Υπουργών όμως δεν πείθουν ούτε και τους πιο καλοπροαίρετους.
Από εξαγγελίες έχουμε χορτάσει.
Υλοποίηση των εξαγγελιών δεν βλέπουμε.

Εξάλλου η αξία μιας υπόσχεσης κρίνεται στην υλοποίησή της και η περιοχή μας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αθέτηση των υποσχέσεων.
Μας υποσχέθηκαν ότι με το τέλος της εποχής του λιγνίτη τα ορυχεία θα αποκατασταθούν και 147.000 στρέμματα γης θα γίνουν Αγροτική γη, Δάση και Λίμνες.

Το τέλος του λιγνίτη ήλθε … η συμφωνία όμως πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.
Αντί για Αγροτική γη αποφάσισαν να εγκαταστήσουν Φωτοβολταϊκά.
Αντί για Δάση αποφάσισαν να αφήσουν χωρίς αποκατάσταση 41.000 στρέμματα.
Αντί για λίμνες αποφάσισαν να αφήνουν τα νερά του Βερμίου να «χάνονται».

Και δεν σταμάτησαν εδώ.
Ήταν παραμονές Δεκαπενταύγουστου του 2022 όταν με απόφασή τους ολόκληρη η Περιφέρειά μας έμεινε έξω από τον ενεργειακό χώρο. Ο ενεργειακός χώρος αποφασίστηκε να δοθεί σε λίγους μεγάλους ομίλους χωρίς κανένα όφελος για τον τόπο μας.
Επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, νοικοκυριά, Σχολεία , Δημόσια κτήρια δεν μπορούν να συνδεθούν στα δίκτυα.

Όσοι Υπουργοί και αν παρελάσουν, όσο Κυβερνητικά κλιμάκια και αν επισκεφθούν προεκλογικά την Περιφέρειά μας δεν θα ξεγελάσουν του Δυτικομακεδόνες που έζησαν τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής του κ. Κασαπίδη και του έως πρότινος πολιτικά ομόσταυλού του Κου Αμανατίδη.
Και ο κ. Πρωθυπουργός που θα έρθει, ότι και να εξαγγείλει, ειλικρινά πιστεύει ότι μπορεί να πείσει για τις ειλικρινείς προθέσεις του τους κατοίκους του Ελλησπόντου, της Καλαμιάς και των άλλων περιοχών που βλέπουν τα γυάλινα βουνά να φτάνουν ως στις αυλές των σπιτιών τους, χωρίς καμιά ανταπόδοση;

Είναι τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης μας, να επιχειρούν με παλαιομοδίτικα προεκλογικά τερτίπια, να μας πείσουν περί της ειλικρίνειας των προθέσεών τους.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι άλλοι είναι οι λόγοι των προεκλογικών επισκέψεων.
Όταν μια κοινωνία βιώνει τις συνέπειες της βίαιης απολιγνιτοποίησης.
Όταν βιώνουμε την ραγδαία ερήμωση, με τη μείωση του πληθυσμού να φθάνει στο 10%.
Όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη ή φεύγουν από την περιοχή μας .

Τι χρεία υποσχέσεων και εξαγγελιών έχουμε;

Ο τόπος μας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να σταματήσει η κατάρρευση. Δεν φθάνουν μόνο τα κονδύλια, απαιτούνται και αποφασιστικές πολιτικές με τη συμμετοχή της κοινωνίας και όχι ερήμην της.
Πρέπει η Περιφέρειά μας να γίνει παράδειγμα μετάβασης στην Πράσινη Ανάπτυξη.

Έχουμε το σχέδιο, την εμπειρία, αποδείξαμε ότι έχουμε συνέπεια λόγων και πράξεων.
Και επειδή η Δίκαιη μετάβαση πρέπει να είναι υπόθεση όλων.

Πάρτε την ΕΛΠΙΔΑ στα χέρια σας.
ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία”

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X