Για περιοχή που αγαπάει και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και αυτό το απέδειξε και η ιδιαίτερη τιμή που του έκανε ο Πρωθυπουργός να του αναθέσει και πάλι το χαρτοφυλάκιο της Δίκαιης Μετάβασης, έκανε λόγο ο Νίκος Παπαθανάσης, στη δήλωσή του με αφορμή την παρουσία του το πρωί της Παρασκευή στην Κοζάνη.

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών έστειλε το μήνυμα πως θα βρίσκεται συχνά στη Δυτική Μακεδονία όπς και στο παρελθόν προκειμένου να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις οι οποίες έχουν δοθεί στους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.

Έχοντας δίπλα τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, έκανε συνεχείς αναφορές στο πρόσωπό του για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν όπως η Ακρινή, οι Ανάργυροι αλλά και τα δύο προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Όπως είπε με τη στήριξη και τη βοήθεια του Περιφερειάρχη δημιουργήθηκαν δύο προγράμματα τα οποία έχουν σχέση με νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, που αφορούν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να καταθέσουν πρόγραμμα έως 100.000 ευρώ και να λάβουν το 70% της ενίσχυσης:

«Πρώτη φορά αναπτύσσεται στην περιοχή και την Ελλάδα, πλαίσιο στήριξης τέτοιων επιχειρήσεων γιατί πιστεύουμε ότι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου περνάει μέσα από την αναβάθμιση και ανταγωνιστικότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».

Παράλληλα ο Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα που έρχεται τον Οκτώβριο ύψους 280εκ. ευρώ  για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να έρθουν στην περιοχή επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας για νέες και νέους με ταυτόχρονη κατάρτιση, ο οποίος είναι βασικός πυλώνας του σχεδίου της Δίκαιης Μετάβασης.

Αναφορικά με το θέμα της γούνας, ο Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει τους διαθέσιμος πόρους και εφόσον λυθούν τα τεχνικά ζητήματα με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα μπορέσει να τρέξει ξανά το πρόγραμμα. Οι πόροι που διετέθησαν υπάρχουνε και είναι 4εκ. από το ένα πρόγραμμα και 25εκ. από το άλλο.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X