Όπως κάθε πρωί, έτσι και σήμερα άνοιξα τον Η/Υ και άρχισα να ενημερώνομαι για τα τοπικά αρχικά και μετά για τα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή νέα, από τις δημοσιογραφικές -ελληνικές και ξένες- ιστοσελίδες, που είμαι αποδέκτης των ειδήσεων τους!

Στην ιστοσελίδα *ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ*, βλέπω ανεβασμένο τρέιλερ από το FLASH TV με τον δημοσιογράφο Μαυρίδη Κων/νο να παίρνει συνέντευξη από τον κ. Αθανάσιο Μάστορα, Γενικό Γραμματέα του Σωματείου *ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ* με τίτλο, *ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΟΥΝ; ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ*!
Διευκρινίζω, ότι με τον προαναφερθέντα, ούτε τον γνωρίζω, ούτε και έχω κάτι με τον ίδιο! Θεσμικά λοιπόν τοποθετούμε, στην συνήθη ειδησεογραφική μου δραστηριότητα, όπως τόσα χρόνια.
Την παρακολούθησα, αλλά δεν θα την σχολιάσω καθόλου! Απλά, θα αναρτήσω ένα άρθρο μου *γραμμένο ακριβώς πριν 19 χρόνια, και δημοσιευμένο στον φιλόξενο τύπο *Πτολεμαίος* και αν θυμάμαι καλά, ακολούθως και στον *Εορδαϊκός Παλμός*!

Απλά, με παράπονο θα πω, ότι μέσα σε κεντρικότατο καφενείο της πόλης, στέκι Μηχανικών, Υπομηχανικών, Εργοδηγών, Συνδικαλιστών και πληθώρας εργαζομένων στην τότε δυναμική ΔΕΗ, δέχθηκα μια λεκτική επίθεση, πως *δήθεν απαξιώνω τον λιγνίτη*! Σήμερα, διαβάστε το άρθρο μου ξανά και πέστε μου, αν απαξίωνα τον λιγνίτη, ή έβλεπα από τότε, αυτό που διαπιστώνετε τώρα και πολύ αργοπορημένα, όλοι εσείς, εναντιώνεστε και διαμαρτύρεστε!

Και φυσικά, δεν τα γράφω αυτά για να προβληθώ, ΑΛΛΑ για να (ξανα)επισημάνω ότι, *τότε που είχαμε την δύναμη στα χέρια μας με το 74% της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας από τον λιγνίτη* και μπορούσαμε να ασκήσουμε πίεση, αποκοιμηθήκαμε και αρκεστήκαμε στην ευμάρεια της νιρβάνας του διασφαλισμένου και εξασφαλισμένου μηνιάτικου και στην ευημερία της καλομισθίας, που εξασφάλιζέ η ΔΕΗ.

Σήμερα, άοπλοι, μιλάμε και απειλούμε για πόλεμο, σε έναν πόλεμο, που είναι ήδη χαμένος! Συνδικαλιστικός τζερτζελές, μάλλον, με πολιτικές σκοπιμότητες! Γιατί το μέλλον της ΔΕΗ, δεν είναι πια στα χέρια των Συνδικαλιστών!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X