Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε, τον Γιάννη Μπαλαμπανίδη, Δικηγόρο – Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον συνδυασμό «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» και τον Γ. Αμανατίδη.

«Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή κρίνεται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι λειψό», σημείωσε αρχικά, αναφερόμενος στην ελάχιστη απορροφητικότητα κονδυλίων, αλλά και στα όσα βιώνει η Δ. Μακεδονία, τονίζοντας πως «θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι καλύτερα». Χαρακτήρισε, μάλιστα,  κακή επιλογή τη μονοκαλλιέργεια του λιγνίτη, λέγοντας πως θα έπρεπε να βρεθεί ένα αντιστάθμισμα, με τον συνδυασμό να προτείνει αντίβαρα σε αυτό που ζούμε.

Απάντησε στο γιατί κατεβαίνει με τα κοινά, λέγοντας πως «με τις μικρές μου δυνάμεις, τη θητεία μου ως αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου, θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω ώστε να πετύχουμε το κρίσιμο αντιστάθμισμα ανάπτυξης για την περιοχή. Αν δεν συμβεί αυτό, θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε όλοι».

Απαντώντας στο γιατί με τον Αμανατίδη, είπε πως απέδειξε και στην ΑΝΚΟ και ως βουλευτής, πως είναι ιδιαίτερα ικανός, ενώ σήμερα έχει ικανότατο συνδυασμό, που μπορεί να δώσει μια ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία του Νομού. «Έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τα στελέχη για να βγάλει την πορεία από το τέλμα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το ψηφοδέλτιο είπε πως έχει αρκετά στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ, καθώς και από άλλους χώρους, λέγοντας πως αυτό συνέβη για σοβαρούς λόγους: «Δεν έχει ξανασυμβεί να κατέβει ψηφοδέλτιο με τόσα στελέχη από τη ΝΔ, αντίθετο με το χρίσμα του κόμματος». Επίσης, τόνισε πως ο κ. Αμανατίδης δεν εξελέγη για κάτι τεχνικό και «το κεφάλαιό του δεν πρέπει να χαθεί και δεν θα χαθεί».

Για τα κλιμάκια της ΝΔ που έρχονται στην περιοχή και προσπαθούν να ενισχύσουν το γαλάζιο αίσθημα στον κόσμο, ο κ. Μπαλαμπανίδης ερωτήθηκε πως θα βγει το κόμμα την επόμενη ημέρα και αν θα βγει λαβωμένο από την υπόθεση, απάντησε πως: «Τα μηνύματα δυσαρέσκειας δεν έφτασαν στο κέντρο και θα μπορούσε να γίνει μια ορθότερη επιλογή. Ανήκουμε και θα ανήκουμε στη ΝΔ και την επόμενη ημέρα και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο τόπος, αντιπολίτευση και συμπολίτευση να είμαστε μια γροθιά για να πετύχουμε κάτι καλό για τον τόπο και κάτι καλύτερο για τον τόπο».

Ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Κασαπίδης θα μπορούσε να στηριχθεί και σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, εννοώντας μια πρωθυπουργική επίσκεψη, κάτι που δεν έγινε. «Ο κ. Αμανατίδης θέλει να πάει ο τόπος και η περιοχή καλύτερα, κάτι που θέλει και η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός. Την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί για να πάμε την περιοχή ένα βήμα μπροστά».

Αναφέρθηκε και στην τοξική προεκλογική περίοδο που διανύουμε, τις έντονες συζητήσεις μεταξύ υποψηφίων και μέσω social media, με τον ίδιο να λέει με έμφαση πως «εδώ μας ενδιαφέρει το δάσος και όχι το δέντρο», προσθέτοντας πως τον απλό ψηφοφόρο λίγο τον ενδιαφέρουν τα χρίσματα: «Τον ενδιαφέρει η ανεργία, η οικονομική του κατάσταση, γιατί ο κόσμος φεύγει, πρακτικά πράγματα. Η καφενειακού επιπέδου συζήτηση είναι πολύ δευτερεύουσα για τον πολίτη».

Μάλιστα τόνισε πως ο πολίτης θέλει να ακούσει μια ισχυρή αναπτυξιακή πρόταση και θα κρίνει πόσο πέτυχε ή δεν πέτυχε η απερχόμενη περιφερειακή αρχή η οποία «καλώς η κακώς έδειξε ένα έργο που θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και γρηγορότερα».

Τέλος, ο κ. Μπαλαμπανίδης (ο οποίος κατάγεται από Άγιο Χριστόφορο και έχει συγγενείς στη Γαλάτεια) σημείωσε πως οι μαχόμενοι δικηγόροι μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν στο έργο της περιφερειακής αρχής.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X