Τα μάρμαρα Τρανοβάλτου και ο Κρόκος Κοζάνης βρέθηκαν στο επίκεντρο των  αντίστοιχων συναντήσεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδης παρουσία υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της «Συμμαχίας για την Ανάπτυξη».

Ειδικότερα ο κ. Αμανατίδης συναντήθηκε αρχικά στο Τρανόβαλτο με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μαρμάρου όπου συζητήθηκε το θέμα της μαρμαροφόρου περιοχής, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια του καθώς παρά τα χρόνια προβλήματα καταφέρνουν να κρατούν «ζωντανό» τον κλάδο του μαρμάρου στην περιοχή.

«Οι δυνατότητες είναι τεράστιες για το μάρμαρο Τρανοβάλτου. Γνωρίζουμε το ζήτημα και είμαστε εδώ για να απεγκλωβίσουμε τις επιχειρήσεις και να δώσουμε και πάλι τη διάσταση και την αξία στα μάρμαρα Τρανοβάλτου με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής» τόνισε ο κ. Αμανατίδης ο οποίος αναφέρθηκε στις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν όπως η έγκριση της μελέτης διαχείρισης καθώς και σε μία σειρά άλλων βημάτων που θα δώσουν λύση στο ζήτημα.

Ακολούθησε χθες το μεσημέρι η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών όπου ο κ. Αμανατίδης συναντήθηκε με τα μέλη της Διοίκησης καθώς και με εργαζομένους. Οι εξελίξεις στις αγορές – εξαγωγές του προϊόντος, οι προσδοκίες για τη φετινή παραγωγή, θέματα συνεργασιών και υποδομών συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο κτίριο του σύγχρονου συσκευαστηρίου του Συνεταιρισμού.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X