Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Εορδαϊκός από την πρωτοπόρο Ν. Αρτάκη στο παιχνίδι που έγινε στην Πτολεμαΐδα.

Για όλες τις αθλητικές ειδήσεις ακολουθήστε την αθλητική μας σελίδα στο FB  facebook.com /Sports. Eptolemeos/

Το σημείο που καθόρισε ουσιαστικά το αποτέλεσμα ήταν η κόκκινη κάρτα του Πιρίτζαους στο 30ο λεπτό με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν μια «χρυσή» νίκη.

Ο Εορδαϊκός αν και με 10 είχε στο 2ο ημίχρονο τις δικές του στιγμές να ανοίξει το σκορδεν τα κατάφερε και δέχτηκε ένα «κρύο» γκολ από μια στημένη φάση και σφράγισε τη νίκη του στις καθυστερήσεις και ενώ στο 96ο ο Σαλπιγγίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή στο ανάποδο ψαλίδι του Νίκολι και κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν έξαλλα την πολύτιμη αυτή νίκη που την πήραν με πολύ κόπο και ιδρώτα από ένα Εορδαϊκό που πάλεψε και έπεσε μαχόμενος.

 

Φάσεις και γκολ

Στο 3ο σουτ του Παπανικόπουλου η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω και στο 10ο ο Σαλπιγγίδης έπαιξε το 1-2 με τον Παυλίδη μπήκε στη περιοχή πλάσαρε αλλά ο Δημητριάδης απέκρουσε και κράτησε το “0”.

Στο 37ο σέντρα Ιορδανίδη σουτ Μπιμπισίδη ο Δημητριάδης απέκρουσε σωτήρια.

Στο 53ο μπροστινή μπαλιά του Αιχμαλωτίδη ο Νίκολι δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να «τσιμπήσει» τη μπάλα ενώ ίδια φάση και λίγο αργότερα με τον Παπανικόπουλο (μετά από πάσα του Μπαλίτσα) να είναι αυτή τη φορά ο παίκτης που για λίγο δεν πρόλαβε τη μπάλα για να πλασάρει τον Ντουμάνη.

Στο 62ο ο Εορδαϊκός βηήκε στην αντεπίθεση ο Αιχμαλωτίδης έδωσε στο κενό χώρο στον Παπανικόπουλο αλλά η μπάλα ήταν λίγο πιο δυνατή με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να γίνει απειλητικός ο Εορδαϊκός.

Στο 66ο κόρνερ Παπανικόπουλου ο Ντουμάνης έχασε τη μπάλα ο Κουνάβας έκανε το πλασέ αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Μπιμπισίδης.

Στο 68ο εκτέλεση φάουλ του Ρέντζα η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω άουτ.

Στο 73ο η Ν. Αρτάκη έφτασε στο γκολ από μια στημένη φάση ένα κόρνερ από τον Ταυταρίδη ο Σαλπιγγίδης γύρισε τη μπάλα και ο Στασινόπουλος από κοντά έκανε το 0-1 παρά την προσπάθεια των αμυντικών να διώξουν.

Στο 81ο εκτέλεση κόρνερ Ταυταρίδη απέκρουσε δύσκολα ο Δημητριάδης, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη νέα απόκρουση του πορτιέρο του Εορδαϊκού ο οποίος είχε απάντηση και στο πλασέ του Χ΄΄ Στάμου.

Διαιτητής: Ρηγόπουλος (Σ.Δ. Ημαθίας)

Βοηθοί: Γκόγκος- Μουρατίδης (Σ.Δ. Ημαθίας)

Στο 30ο αποβλήθηκε με απ΄ ευθείας κόκκινη ο Πιρίτζαους. Κίτρινες είδαν οι Τσούπρος, Σαλπιγγίδης, Αιχμαλωτίδης, Σπηλιώτης, Δημητριάδης, Παπάδακης.

Στον Εορδαϊκό διαμαρτυρήθηκαν γιατί σε εκτός φάσης αγκωνιά του Σπληλιώτη στον Στεργιόπουλο ο διαιτητής έδειξε κίτρινη αντί κόκκινη και σε μαρκάρισμα του «ερειστικού» Παπαδάκη από πίσω στον Στεργιόπουλο ο διαιτητής δεν του έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα-κόκκινη.

Εορδαϊκός: Δημητριάδης, Στεργιόπουλος, Κοντογουλίδης (83ο Άνταμς), Πιρίτζαους, Obadikj (89ο Ιλιέφσκι), Πούλιος, Μπαλίτσας, Παπαδόπουλος (46ο Κουνάβας), Αιχμαλωτίδης (76ο Τσαγκαλίδης), Νίκολι, Παπανικόπουλος.

Ν. Αρτάκη: Ντουμάνης, Ρέντζας (69ο Μεταξάς) , Στασινόπουλος, Τσούπρος , Μπιμπισίδης, Ταυταρίδης, Σαλπιγγίδης, Παπαδάκης (81ο Γερογιάννης) , Παυλίδης (76ο Λάμπρου) , Ιορδανίδης, Σπηλιώτης (46ο Χ΄΄ Στάμου).

Τα αποτελέσματα:

Αστέρας Πετριτή – Πιερικός 2-1 (32′ Κοιλιάρας, 85′ Γεωργακόπουλος / 90+6′ Κατσαβάκης πεν)

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – Αστέρας Σταυρού 2-0 (49′ Μετάι, 66′ Ζουκάν)

Ζάκυνθος – Αναγέννηση Άρτας 1-1 (62′ Λιβέρης / 74′ Γιαλεδάκης)

Καστοριά – ΑΕ Κιλελέρ 0-1 (89ο Χατζησαββίδης)

Εορδαϊκός  – Νέα Αρτάκη 0-2 (73′ Στασινόπουλος, 90+5′ Μεταξάς)

ΓΑΣ Σβορώνος – Θεσπρωτός 3-2 (19′-61′ Κυπαρίσσης, 76′ Κυρτέγος / 23′, 60′ )

ΑΕ Λευκίμμης – Βατανιακός 2-2 (39′ Παπαθανασίου, 45+1′ Τσοπανάς / 26′ Μιχαηλίδης, 27′ Ντόσης)

Μαγνησιακός – Θύελλα Κατσικά 0-3 α.α.

ΠΟ Φήκης – Τρίκαλα 0-3 α.α.

Δείτε τη βαθμολογία εδώ

 

Η επόμενη αγωνιστική (24/3):

Μαγνησιακός-Αστέρας Πετριτή 0-3 α.α.

Πιερικός-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

Θύελλα Κατσικά-Ζάκυνθος

Αστέρας Σταυρού-Π.Ο. Φήκης 3-0 α.α.

Αναγέννηση Άρτας-Καστοριά

Α.Ο. Τρίκαλα-Α.Ε. Λευκίμμης

Α.Ε. Κιλελέρ-Εορδαϊκός

Βατανιακός-Θεσπρωτός

Α.Ο. Νέας Αρτάκης-ΓΑΣ Σβορώνος

 

X