Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο στούντιο του Σταθμού, τον Βασίλη Μαμάτσιο, Γεωπόνο, Μελισσοκόμο και Υποψ. Περιφερειακό Σύμβουλο με τον συνδυασμό «Συμμαχία για την Ανάπτυξη».

Ο ίδιος μίλησε για το προεκλογικό κλίμα, τα προγράμματα των συνδυασμών και πόσο αυτά υλοποιούνται λέγοντας πως: «Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά δέχθηκα να συμμετέχω, γιατί ο Γ. Αμανατίδης έχει τα εχέγγυα λόγων και πράξεων με την πορεία του», τονίζοντας πως πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα ώστε να μην μείνει η Δ. Μακεδονία «μια περιφέρεια γερόντων».
Μίλησε για την εμπειρία του σαν μελισσοκόμος, λέγοντας πως ναι μεν η περιφερειακή αρχή τους άκουσε, καυτηριάζοντας την απουσία των μελισσοκόμων από την προώθηση των προϊόντων της Δ. Μακεδονίας στο μετρό, λέγοντας πως όλα είναι θέμα οργάνωσης.
«Με τον Γ. Αμανατίδη οι εργασίες θα διαιρούνται και δεν θα είναι η περιφέρεια ενός ανδρός σοφού», σημείωσε, επίσης. Ο κ. Αμανατίδης θα δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα συγκεντρώνει προβλήματα και θα παρουσιάζει λύσεις, ώστε όλοι μαζί να παρουσιάζουν προβλήματα και λύσεις στον αντίστοιχο περιφερειάρχη, κάτι που θα οδηγεί σε άμεσες λύσεις.
«Δώσαμε τη μάχη για να εκλεγεί ο Γ. Κασαπίδης, αλλά καθημερινά μου έκαναν παράπονο ότι δεν μπορούσαν να τον βρουν», μιλώντας και για ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, συμπληρώνοντας «Ο κόσμος θα δώσει την απάντησή του στις 8 Οκτωβρίου στις κάλπες».
Ο ίδιος διετέλεσε για ενάμιση πρόεδρος στην Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στο Δ. Κοζάνης και πρόσφατα παραιτήθηκε για να κατέλθει υποψήφιος με τον Γ. Αμανατίδη, ερωτηθείς τι προηγήθηκε και αν οι όποιες διαφωνίες είχαν μεταφερθεί στην κεντρική διοίκηση, απαντώντας: «Με λυπεί που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους τα μέλη της ΝΔ ως ένας πληθυσμός που θα διχαστεί απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα μου για τις ιδέες της ΝΔ», συμπληρώνοντας με έμφαση ότι «εκεί που έπρεπε λέγαμε τα τελευταία 4 χρόνια τους προβληματισμούς μας», συμπληρώνοντας πως η εικόνα της περιοχής θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική λόγω των κονδυλίων που υπάρχουν εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης.
Ο ίδιος μίλησε για το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων και την εμπλοκή τους στα κοινά, για τη ΝΔ και το κατά πόσο δεν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή.
Επίσης, αναφέρθηκε στις γιορτές μελιού που έγιναν, τονίζοντας πως ο κόσμος χάρηκε και ήρθε σε επαφή με τοπικά προϊόντα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο κόσμος θα στραφεί στο τοπικό μέλι.
«Είναι άσχημο να ακούς τον αντιπεριφερειάρχη οικονομικών να λέει ότι η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ θα είναι 70%, τη στιγμή που είναι 50%», κάνοντας λόγο για ημιμάθεια, και σημειώνοντας ότι επί θητείας Αμανατίδη αν εκλεγεί θα υπάρξει γραφείο επενδύσεων για τη Δ. Μακεδονία προκειμένου μέσω σχεδίου να επιταχύνονται οι διαδικασίες, καθώς επίσης θα υπάρχει και κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών και κτηνοτρόφων, για τους εν λόγω κλάδους.
«Ο λόγος που κατεβαίνει ο συνδυασμός μας είναι να αλλάξει η σκέψη των κατοίκων ότι δεν είναι φιλικός προς την επιχειρηματικότητα τόπος», σημείωσε.
Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει τον Γ. Αμανατίδη, καθώς είναι αποτελεσματικός, οργανωτικός και δίνει προσοχή σε κάθε πρόβλημα, είναι αποτελεσματικός και ειλικρινής. Για τον εαυτό του, τόνισε πως είναι νέος άνθρωπος, που γύρισε πίσω στον τόπο του το 2015, σε πείσμα των καιρών, για να μεγαλώσει η οικογένειά του στον τόπο του. Επιχείρησε στον τόπο του και μέσα από την εικόνα που δείχνει με την επιχείρησή του, αυτό θέλει να κάνει και για τον τόπο του. «Θα είμαι εκεί για να μεταφέρω προβλήματα και προβληματισμούς στο περιφερειακό συμβούλιο, για να ξαναγεννηθούν τα χωριά μας και ο πρωτογενής τομέας», σημείωσε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X