Η αρχή έγινε από Ελληνίδα κάτοικο Ολλανδίας, ενώ ήδη δημόσια μίλησε ακόμη ένας ενάγων, ο Γιώργος Σαμαράς, κάτοικος Λονδίνου και καθηγητής στο King’s College.

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί για να αποφασίσω να κινηθώ νομικά αλλά αισθάνθηκα ότι η απάντησή της [σσ. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου] μέσω twitter την επόμενη ημέρα ήταν απαράδεκτη. Έριξε λάδι στη φωτιά και δεν συνειδητοποίησε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας σε δηλώσεις του στο Μega.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Σωτηρόπουλος χειρίζεται ήδη την πρώτη ατομική αγωγή, με την οποία ομογενής εκλογέας στρέφεται κατά του ελληνικού δημοσίου για πράξεις ή και παραλείψεις σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, κατά παράβαση του άρθρου 32 του Νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Κι αυτό αφού με την καρατόμηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και του πρώην γραμματέα αποδήμων της ΝΔ αποκαλύφθηκε η «αμαρτωλή» διαδρομή διαρροής των emails χιλιάδων εκλογέων, που ξεκίνησε από τον Σταυριανουδάκη, για να λάβει τη σκυτάλη ο Θεοδωρόπουλος με τα emails να καταλήγουν στην Ασημακοπούλου.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Σαμαράς κατέθεσε αγωγή κατά της ευρωβουλευτή, την οποία κατηγόρησε για πολιτική χειραγώγηση αλλά και κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

«1 Μαρτίου, 7 ώρα το πρωί έλαβα το επίμαχο mail από την κ. Ασημακοπούλου, το οποίο με εξέπληξε γιατί ποτέ δεν ήμουν εγγεγραμμένος σε καμία λίστα, ούτε της ΝΔ και φυσικά της κ. Ασημακοπούλου».

Ο Γιώργος Σαμαράς, όπως και άλλοι απόδημοι, είχαν υποβάλλει τα στοιχεία τους, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023.

«Νομίζω πως τίθεται θέμα πολιτικής υπευθυνότητας και κυρίως πολιτικής ιδιοσυγκρασίας, η οποία αποδεικνύει ότι πολλά πρόσωπα από το κυβερνών κόμμα δείχνουν να μην δίνουν την παραμικρή σημασία σε τέτοιου είδους διαδικασίες που αφορούν την προστασία δεδομένων, όπως έχουμε δει και σε άλλες υποθέσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

 

πηγή: Dnews

X