Πώς αξιοποιείται η βιομηχανική κληρονομιά ενός τόπου με στόχο την ανάπτυξη του βιομηχανικού τουρισμού;

Μπορεί ο βιομηχανικός τουρισμός να συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη μιας περιοχής;

Η συμβολή του βιομηχανικού παρελθόντος της ΔΕΗ στη διαμόρφωση της οικονομικής, ιστορικής, κοινωνικής και αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της Δυτικής Μακεδονίας ήταν καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια. Ο βιομηχανικός τουρισμός εντάσσεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις μέρες μας.

Μία απο τις βασικές πηγές χρηματοδότησης αποτελεί το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης το οποίο θα συνεισφέρει 1,018 δις ευρώ. Παράλληλα ένας απο τους βασικούς Πυλώνες Ανάπτυξης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι ο Βιώσιμος Τουρισμός.

Τα περισσότερα εργοστάσια της ΔΕΗ σήμερα στη Δυτική Μακεδονία αποτελούν μάρτυρες της ευημερίας που επικρατούσε και αδιάψευστα στοιχεία ιστορικής, οικονομικής, αρχιτεκτονικής αλλά και κοινωνικής μνήμης που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως τουριστικά αξιοθέατα. Νέες θέσεις εργασίας, επανεκπαίδευση και επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργία αλυσίδας αξιών και αύξηση του τουρισμού, μερικά από τα οφέλη του ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ως ένα από τα εργαλεία που θα συνδράμουν στη σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής μας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X