Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε, τον Αλέξανδρο Σαριαννίδη, Επιχειρηματία και Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο.

Ο κ. Σαριαννίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αν και είχε μονιμοποιηθεί στη ΔΕΗ το 2010, παρ’ όλα αυτά μετά από 3 χρόνια ανακάλυψε ότι είναι κάτι που δεν του ταιριάζει και αποφάσισε να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με το επιχειρείν στην περιοχή.

Κατά τον ίδιο, ξεκίνησαν να δημιουργούνται θέσεις εργασίας στην περιοχή, ενώ είναι σημαντικό να υπάρχουν υγιείς επιχειρήσεις και τόνωση της αγοράς με κύκλο εργασιών.

Από τα βασικότερα μελήματα της Περιφέρειας , σύμφωνα με τον κ. Σαριαννίδη, θα πρέπει να είναι η στήριξη των υπαρχουσών επιχειρήσεων και να πάψουν να κλείνουν επιχειρήσεις που μετρούν γενιές πίσω και οι άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές  της χώρας για εργασία. Επίσης, θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά κι επενδυτικά κεφάλαια που θα έρθουν στην περιοχή, ώστε να αναπτυχθούν νέες επιχειρήσεις κι αυτό θα βοηθήσει και την υπάρχουσα αγορά, αλλά και στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας θα πρέπει να είναι βασικός στόχος, όπως και η παρεχόμενη βοήθεια που θα πρέπει να λάβει κάθε νέα επιχείρηση που δημιουργείται.

Αναφερόμενος στον κ. Κασαπίδη, ο κ. Σαριαννίδης δήλωσε ότι υπάρχουν παράπονα διαχείρισης κονδυλίων, όπως τα 40αρια, τα οποία δεν κατανεμήθηκαν σωστά στις επιχειρήσεις, ενώ οι πόρτες ήταν κλειστές σε επιμέρους κλάδους επιχειρηματιών και υπήρχε συγκεντρωτισμός.

Όπως είπε ο κ. Σαριαννίδης, επέλεξε να συμπράξει με τον κ. Αμανατίδη γιατί είναι άνθρωπος της πράξης, τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι το φαίνεσθαι κι είναι ο πιο κατάλληλος για να διαχειριστεί την κατάσταση στην περιφέρειά μας.

Στο θέμα των μετεγκαταστάσεων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι ήταν ο ίδιος που ξεκίνησε το θέμα το 2004 κι έγιναν τραγικά λάθη για χρόνια. Ακόμη και στη λύση με το σχέδιο του πράσινου χωριού υπήρξαν αντιδράσεις. «Τελικά μας δικαιώνει η εξέλιξη και είναι η μοναδική κυβέρνηση που περνάει από τα λόγια στην πράξη. Επιτέλους κάτι προχωράει. Ως τοπική κοινωνία θα πρέπει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε περισσότερα πράγματα», ανέφερε.

Τέλος, για την έντονη στήριξη της Ν.Δ στον κ. Κασαπίδη, ο κ. Σαριαννίδης επεσήμανε ότι πολλοί ψηφοφόροι της παράταξης είναι δυσαρεστημένοι γιατί γίνεται προσπάθεια επιβολής του περιφερειάρχη και όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση εκλογικά δεν είναι καλή για τον κ. Κασαπίδη και γι’ αυτό η μεγάλη στήριξη από την κυβέρνηση.

Σύνταξη: Μαρία Κοτζακόλιου

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X