Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Κοζάνης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενημερώνει πως 84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός, «Ο ΘΑΛΗΣ», στα Μαθηματικά, θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9.00 π.μ.

• στο 6o Γυμνάσιο Κοζάνης (Αηλιόστρατας 21) για την περιοχή της Κοζάνης και
• 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας (Κωνσταντινουπόλεως 2) για την περιοχή της Εορδαίας

Ώρα Προσέλευσης: 08.45

Ο διαγωνισμός είναι προαιρετικός και απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των τάξεων Λυκείου και των Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου. Θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Καλό είναι οι διαγωνιζόμενοι/ες να έχουν μαζί τους γεωμετρικά όργανα.

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών διαγωνισμών.

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση στον διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου 2024.

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», θα κληθούν να διαγωνισθούν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 24 Φεβρουαρίου 2024, για να επιλεγούν, μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Την ίδια ημέρα και ώρα, στα ίδια εξεταστικά κέντρα, το παράρτημα Κοζάνης σε συνεργασία με το παράρτημα Ημαθίας διοργανώνει υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης τον 15ο μαθητικό μαθηματικό διαγωνισμό «ΥΠΑΤΙΑ» για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου.

Για τον διαγωνισμό αυτόν ισχύει ό,τι και για τον διαγωνισμό «Θαλής». Οι επιτυχόντες/-ούσες στον διαγωνισμό «ΥΠΑΤΙΑ» θα κληθούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ», ο οποίος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τον διαγωνισμό «Ευκλείδης» της ΕΜΕ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X