Εάν ψάχνετε δημιουργικούς και έξυπνους τρόπους ώστε να ανακαινίσετε το σαλόνι σας τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Εδώ θα βρείτε μερικές προτάσεις ώστε να απογειώσετε αυτή την αλλαγή που κάνετε στο χώρο σας και να τον μετατρέψετε στο σαλόνι των ονείρων σας.

Αλλαγή στο χρώμα των τοίχων

Ένας τρόπος για να κάνετε αισθητή την αλλαγή στο σαλόνι σας ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας είναι φρεσκάροντας τους τοίχους σας. Μπορείτε να επιλέξετε μια ουδέτερη απόχρωση ώστε να μπορέσετε να πειραματιστείτε ευκολότερα με τη διακόσμηση ή να επιλέξετε ένα πιο έντονο χρώμα ώστε να δημιουργήσετε κάτι πιο μοντέρνο.

Τοποθετήστε ένα ανεμιστήρα οροφής

Για να δώσετε στο χώρο μια παραπάνω πινελιά η οποία μάλιστα θα σας φανεί και πολύ χρήσιμη είναι να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής. Οι ανεμιστήρες οροφής https://desikos.gr/el/ikiakos-exoplismos/thermansi-psixi/anemistires/anemistires-orofis είναι αρκετά κομψοί και μπορούν να αντικαταστήσουν τον επιδαπέδιο ανεμιστήρα σας που ίσως χαλάει την αισθητική του χώρου σας. Βέβαια εκτός από το ότι είναι αισθητικά όμορφοι, μπορούν να μειώσουν και την κατανάλωση ρεύματος καθώς η λειτουργία τους είναι αρκετά πιο οικονομική σε σχέση με αυτή του κλιματιστικού.

Αλλάξτε έπιπλα

Η κίνηση για να τελειοποιήσετε την ανακαίνιση σας είναι αλλάζοντας τα έπιπλα του σαλονιού σας. Μπορείτε να αναζητήσετε στην αγορά σύγχρονα και ποιοτικά έπιπλα όπως για παράδειγμα τραπεζάκι σαλονιού, καναπέ, πολυθρόνα κτλ. Μια νέα τηλεόραση επίσης μπορεί να είναι μια από τις αλλαγές που θα κάνετε στο χώρο. Αν δεν θέλετε να δαπανήσετε ένα μεγάλο ποσό για την αγορά μιας νέας τηλεόρασης σκεφτείτε την εναλλακτική να μετακινήσετε τη παλιά ώστε να αλλάξει η όψη του χώρου.

Δώστε βάση στη διακόσμηση

Ανακαινίζοντας το σαλόνι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε και τη διακόσμησή του. Μπορείτε λοιπόν να αλλάξετε τις κουρτίνες, να τοποθετήσετε έναν επιτοίχιο καθρέπτη,  να τοποθετήσετε στον τοίχο ένα κάδρο, να βάλετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου σε μια γωνία ή και να διακοσμήσετε το τραπέζι σας με ένα βάζο. Οι επιλογές που έχετε στη διάθεση σας είναι τεράστιες οπότε μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να σκεφτείτε μερικούς από τους πιο ωραίους τρόπους ώστε να εμπλουτίσετε τον χώρο με διακοσμητικά. Η διακόσμηση θα δώσει ζωντάνια στον χώρο και κάνοντας τις σωστές επιλογές θα μπορέσετε να μετατρέψετε το σαλόνι σαν αυτά που κοιτάτε μέσα στους καταλόγους των περιοδικών και σας έχουν ενθουσιάσει.

Παίξτε με το φωτισμό

Το τελευταίο βήμα που θα μετατρέψει τον χώρο σας εντελώς είναι να κάνετε μια αλλαγή στον φωτισμό. Μπορείτε να βρείτε σε κάποιο κατάστημα ιδέες με φωτιστικά https://desikos.gr/el/fotistika-toixou για το κεντρικό φωτισμό, όπως ένα πολυέλαιο ή σποτ οροφής και ένα φωτιστικό δαπέδου για να το τοποθετήσετε δίπλα στο καναπέ σας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X