Για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει την Κυριακή στην Κοζάνη, μίλησε στην εκπομπή «Ραδιοεφημερίδα» και την Αναστασία Κοτζακόλιου η πολιτευτής του κόμματος Έφη Μιχελάκη .

«Το πρώτο συνέδριο όχι απλά δεν γίνεται τυχαία, αλλά ήταν επιλογή και του ίδιου το προέδρου και του κόμματος να γίνει στην Κοζάνη και τη Δ. Μακεδονία. Εντάσσεται στο πλαίσιο συγκεκριμένου σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει εξωστρέφεια, να κάνει συμμέτοχο τον κόσμο και μάλιστα με προτεραιότητα περιοχές που επλήγησαν σημαντικά. Η βασικότερη είναι η Δ. Μακεδονία και ιδιαίτερα ο νομός Κοζάνης που ήταν μέχρι χθες η καρδιά της ενέργειας και σήμερα όλα άλλαξαν ριζικά», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μιχελάκη αναφερόμενη στις προτεραιότητες του κόμματος προσέθεσε πως: «Προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε συμμέτοχο τον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα βγουν τεκμηριωμένες προτάσεις», λέγοντας ότι οι προτάσεις αυτές θα βοηθήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα.

Ερωτηθείς για την πολιτική κατάσταση σήμερα, η κ. Μιχελάκη έθεσε επιτακτικά το θέμα της αποχής του κόσμου από τις εκλογές, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει συμμέτοχους τους πολίτες στο πρόγραμμά του. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν όλη τη διάρκεια, ώστε να μιλήσουν, να καταθέσουν προτάσεις και να διαμορφώσουν ένα ακόμη πιο τεκμηριωμένο πρόγραμμα».

Εν αναμονή των δηλώσεων Κασσελάκη για τη Δ. Μακεδονία και ειδικά τη ΔΕΗ και τις λιγνιτικές μονάδες, μετά και τις δηλώσεις Στάσση, η κ. Μιχελάκη απάντησε πως το θέμα της απολιγνιτοποίησης είναι ένας λόγος που γίνεται το συνέδριο στη Δ. Μακεδονία, αναφερόμενη στο τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια, την 5η μονάδα, τη λειτουργία των μονάδων. «Η μονάδα 5 δεν ξέραμε με ποιο καύσιμο θα λειτουργήσει, ενώ είχαμε δηλώσεις Στάσση από το Λονδίνο. Θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την απολιγνιτοποίηση στη Δ. Μακεδονία. Τι θα πει 2026;», είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε πως θα πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της ενέργειας.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το θέμα των αγροτών, υπερασπίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων τους, κατακρίνοντας την κυβέρνηση πως «κατακρεουργεί ότι βγαίνει με πόνο», καλώντας τους αγρότες να είναι στο συνέδριο, ώστε «όλοι μαζί να δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση». Επανέλαβε τις θέσεις Κασσελάκη, πως ο ειδικός φόρος στα καύσιμα και στον ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στο 6%, πρέπει να μπει πλαφόν στο ρεύμα, να υπάρξει επιδότηση των  τροφών – λιπασμάτων, να δίνονται οι αποζημιώσεις στον ΕΛΓΑ στο 100% και άλλες θέσεις πιο εξειδικευμένες.

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X