Έρχεται το πρώτο εξατομικευμένο εμβόλιο για τον καρκίνο του δέρματος – Τι λένε οι επιστήμονες

Το πρώτο εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο για το μελάνωμα άρχισαν να δοκιμάζουν οι γιατροί σε εκατοντάδες ασθενείς το οποίο γεννά πραγματικές ελπίδες ακόμη και για οριστική θεραπεία καθώς οι ειδικοί χαιρέτισαν τη δυνατότητα να «αλλάζει».

Το μελάνωμα προσβάλλει περίπου 132.000 άτομα ετησίως παγκοσμίως και είναι η μορφή καρκίνου του δέρματος που προκαλεί τους περισσότερους θανάτους. Επί του παρόντος, η χειρουργική επέμβαση είναι η κύρια θεραπεία, αν και η ακτινοθεραπεία, τα φάρμακα και η χημειοθεραπεία χρησιμοποιούνται επίσης μερικές φορές.

Τώρα οι ειδικοί, όπως αναφέρει ο Guardian δοκιμάζουν νέα εμβόλια που είναι προσαρμοσμένα για κάθε ασθενή και λένε στον οργανισμό του να κυνηγήσει τα καρκινικά κύτταρα για να αποτρέψει την επανεμφάνιση της νόσου.

Μια δοκιμή φάσης 2 διαπίστωσε ότι τα εμβόλια μείωσαν δραματικά τον κίνδυνο επιστροφής του καρκίνου σε ασθενείς με μελάνωμα. Τώρα ξεκίνησε μια τελική δοκιμή, φάσης 3, υπό την καθοδήγηση του University College London Hospitals NHS Foundation Trust (UCLH).

Η Δρ. Χέδερ Σο, η εθνική συντονίστρια της δοκιμής, δήλωσε ότι τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν άτομα με μελάνωμα και δοκιμάζονται και σε άλλους καρκίνους, όπως του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης και των νεφρών.

«Αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε η Σο.

«Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για μια εξατομικευμένη θεραπεία και είναι πολύ πιο έξυπνη από ορισμένες απόψεις από ένα εμβόλιο», δήλωσε η Shaw. «Είναι απολύτως προσαρμοσμένο για τον ασθενή – δεν θα μπορούσατε να το δώσετε στον επόμενο ασθενή στη σειρά, διότι δεν θα περιμένατε να λειτουργήσει.

Μπορεί να έχουν κάποια κοινά νέα αντιγόνα, αλλά είναι πιθανό να έχουν τα δικά τους πολύ ξεχωριστά νέα αντιγόνα που είναι σημαντικά για τον όγκο τους και, επομένως, είναι πραγματικά εξατομικευμένο».

Η παγκόσμια δοκιμή φάσης 3 θα περιλαμβάνει τώρα ένα ευρύτερο φάσμα ασθενών και στοχεύει στην πρόσληψη περίπου 1.100 ατόμων. Ο βρετανικός βραχίονας στοχεύει στην πρόσληψη τουλάχιστον 60 έως 70 ασθενών σε οκτώ κέντρα, μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και το Λιντς.

Ένας από τους πρώτους ασθενείς της δοκιμής στο UCLH είναι ο Steve Young, 52 ετών. «Είμαι πραγματικά, πραγματικά ενθουσιασμένος», δήλωσε. «Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία μου να σταματήσω τον καρκίνο στην πορεία του».

πηγή

Τσιάρας: Ναι στο διάλογο με τους αγρότες και σε αποφάσεις στήριξής τους, όχι στην «επαναστατική Γυμναστική»

Υπέρ του διαλόγου με τους αγρότες και σε αποφάσεις στήριξής τους, όχι, όμως στην πρακτική της «επαναστατικής γυμναστικής» που ακολουθεί μερίδα εξ αυτών, τάχθηκε ο

Read More »

«Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»: Ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης – Περίπατος μαθητών μέσα στην πόλη

Στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, σε θέματα οδικής ασφάλειας καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποιεί ενημερωτική δράση κυκλοφοριακής αγωγής, με

Read More »

Εντατικοί έλεγχοι στη Δυτική Μακεδονία: 405 τροχαίες παραβάσεις σε τέσσερις ημέρες

Από την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης πραγματοποιήθηκαν από

Read More »
X