Για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, μίλησε στην εκπομπή «Ραδιοεφημερίδα» και την Αναστασία Κοτζακόλιου, ο Γενικός συντονιστής περιφερειακών συνεδρίων ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και π. Υπουργός.

Ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε η Δυτική Μακεδονία για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο, ο κ. Τόλκας απάντησε πως: «Ξεκινάμε τα περιφερειακά συνέδρια, που είναι μια απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκινάμε από τη Δυτική Μακεδονία που έχει πληγεί πολύ τα τελευταία χρόνια από την απολιγνιτοποίηση και έχει αφεθεί κατά κάποιο τρόπο στη μοίρα της από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και εμείς ερχόμαστε να κάνουμε αυτό που η ΝΔ δεν κάνει. Να συνομιλήσουμε με την τοπική κοινωνία για να δούμε τι προβλήματα έχουν οι άνθρωποι και τι βάζουν οι άνθρωποι ως προτεραιότητα. Κάνουμε ένα συνέδριο ώστε να παρέμβουν και να τοποθετηθούν όλοι οι άνθρωποι ως προτεραιότητα στην περιοχή».

Ο κ. Τόλκας προσέθεσε πως η Δ. Μακεδονία ήταν στο επίκεντρο επί ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να καλύψει σήμερα το κενό συμμετοχής του κόσμου. Το συνέδριο διαρθρώνεται σε συγκεκριμένες θεματικές και όπως είπε ο ίδιος οι θέσεις αυτές θα είναι δημοσιευμένες έπειτα.

«Για τη Δυτική Μακεδονία μιλάμε για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα μπορούσε να ακολουθήσει την απολιγνιτοποίηση ή να συνδυαστεί ώστε να γίνει πιο αργά και να συνδυαστεί και με άλλες μορφές οικονομίας . Η πιο ήπια ενεργειακή αξιοποίηση της περιοχής και όχι απλά να σπέρνουμε παντού νέες μορφές ενέργειας. Στόχος είναι να μην παραμείνουμε στα λόγια και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ώστε να επενδύσουμε στην περιφέρεια για να αλλάξει η χώρα», ανέφερε ακόμη.

Έθεσε μια σειρά θεμάτων όπως τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δ. Μακεδονίας, ώστε να καταστεί  από τη φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης, μια δυναμική περιφέρεια, ώστε να οδηγηθεί ο πολίτης σε πολλαπλά εισοδήματα.

«Τα πεντέμιση χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ είναι πολλά και δεν έγινε τίποτα», είπε ακόμη, λέγοντας ότι επέλεξαν να επιλέξουν τη ΝΔ με 41%, καλώντας τους πολίτες να ακούσουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να κρίνουν στις επόμενες εκλογές πως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή τους και να ψηφίσουν και στις ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σημείωσε ότι το κάθε περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τις ανάγκες της κάθε περιοχής, προτείνοντας λύσεις και συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε τοπικά ζητήματα.

 

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X