Προβλήματα προκάλεσε η έντονη χθεσινή κακοκαιρία στην περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, καθώς σε όλη την ευρύτερη περιοχή έπεσε μεγάλος όγκος νερού που κατά τόπους συνοδεύθηκε και από χαλάζι, ενώ στην περιοχή έπνεαν επίσης δυνατοί άνεμοι.

Ειδικότερα, από το δυνατό καλοκαιρινό μπουρίνι επλήγησαν καλλιέργειες ροδάκινων σε τμήμα του κάμπου του Βελβεντού (περιοχή Παλιόχωρα), όπου η δυνατή βροχή, οι άνεμοι και το κατά τόπους χαλάζι έπληξε τις καλλιέργειες.

Ακόμη, στην δήμο προκλήθηκαν προβλήματα στην αγροτική οδοποιία, αλλά και στα εσωτερικά δίκτυα, κυρίως όμως λόγω παλαιότητας του δικτύου.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μανώλης Στεργίου, μέσα στον οικισμό του Βελβεντού έπεσαν δέντρα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε δίκτυα αποχέτευσης, τα οποία είναι παλιά (κατασκευάστηκαν από το 1957 μέχρι και το 1973 και τώρα ο δήμος έχει έτοιμη μελέτη και είναι προς αναζήτηση χρηματοδότησης για την αντικατάστασή τους).  Προβλήματα λόγω του μεγάλου όγκου του νερού δημιουργήθηκαν και στο δίκτυο ύδρευσης στον εσωτερικό αγωγό, ενώ τέσσερις κατοικίες είναι μικρά πλημμυρικά φαινόμενα σε ισόγεια – υπόγεια.

Ο δήμος Βελβεντού είναι από την πρώτη στιγμή στα σημεία παρέμβασης, με προσωπικό και μηχανήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βλάβες και να παρέμβει όπου χρειαστεί (όπως π.χ. για παρεμβάσεις με μηχανήματα σε αγροτικούς δρόμους κ.ο.κ.).

Επίσης, λόγω των ζημιών που έγιναν στις καλλιέργειες, θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία της αναγγελίας ζημιών, ώστε να γίνουν οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους και να κινηθεί η διαδικασία αποζημιώσεων σε όσους αγρότες επλήγησαν για τις καλλιέργειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Βελβεντό πλήττεται από κακοκαιρία, σταθερά την τελευταία πενταετία εν μέσω Αυγούστου.

Προβλήματα αντιμετώπισαν και περιοχές του Δήμου Σερβίων. Ο οικισμός Νεράιδας είχε διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στον δρόμο Νεράιδας – Λευκάρων, εκεί όπου έγινε παρέμβαση με συνεργασία των μηχανημάτων του Δήμου Σερβίων με την εταιρία Λευκών Ορυκτών.

X