Κατασβέστηκε χθες τις βραδινές ώρες, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα την ίδια ημέρα, στην περιοχή του Σκλήθρου Αμυνταίου Φλώρινας και συγκεκριμένα στο λόφο της Αγίας Παρασκευής.

Από πλευράς Πυροσβεστικής, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα , ένα ερπυστριοφόρο όχημα, ενώ για την αντιμετώπιση της φωτιάς ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησε και ένα ελικόπτερο. Επίσης, επί ποδός βρέθηκαν εθελοντές αλλά και τα τμήματα πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου ικαι της Περιφέρειας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σκλήθρου Παύλος Κολκίδης σε μήνυμά του ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ένα μεγάλο μπράβο για την άμεση επέμβαση των εθελοντών, τις πυροσβεστικής υπηρεσίας ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ και ΦΛΩΡΙΝΑΣ, τις πολιτικής προστασίας Δήμου ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας! Χάρη στην γρήγορη επέμβαση και στον αποτελεσματικό συντονισμό όλων η πυρκαγιά τεθηκε υπό έλεγχο πριν επεκταθεί σε δασική έκταση και κάηκε μόνο χορτολιβαδική έκταση, ένα μεγάλο μπράβο και στην πολιτική προστασία για την άμεση αποστολή εναέριων μέσον. Πολλά μπράβο σε όλους!».

X