Μάχη για σκληρά νεύρα και χωρίς να χωράνε προβλέψεις ακόμα και απ’ όσους ξέρουν καλά την ανθρωπογεωγραφία της αυτοδιοίκησης στη Δυτική Μακεδονία, θα δώσουν Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής οι οποίοι θα συμμετέχουν στη Γ.Σ. της ΠΕΔ, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 11.30π.μ. στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης, με 84 μέλη της Γ.Σ. να καλούνται να εκλέξουν 8 μέλη στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στο οποίο συμμετέχουν αυτοδίκαια οι 13 Δήμαρχοι.

Τα στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί μέτρησαν τις δυνάμεις τους στις εκλογές της ΔΙΑΔΥΜΑ στα τέλη του προηγούμενου μήνα, με τον Παναγιώτη Πλακεντά να βγαίνει νικητής έναντι του Γιάννη Κοκκαλιάρη, αλλά τα δεδομένα να είναι εντελώς διαφορετικά αυτήν την φορά μιας και το εκλογικό σώμα είναι εντελώς διαφορετικό και μεγαλύτερο.

Πλέον τα δύο στρατόπεδα έχουν άλλους επικεφαλής για την ΠΕΔ καθώς υποψήφιοι Πρόεδροι θα είναι ο Δήμαρχος Άργος Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο οποίος έχει της στήριξη Πλακεντά, ενώ απέναντί του θα τεθεί ο Δήμαρχος Βοϊου, Χρήστος Ζευκλής, με τη στήριξη του Γιάννη Κοκκαλιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γκρουπ των Δημάρχων δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, με τις ζυμώσεις και τις συμφωνίες να εξελίσσονται μέχρι το τελευταίο λεπτό της ψηφοφορίας.

Ο Πάνος Κεπαπτσόγλου, αν τα πάντα κινηθούν όπως στις εκλογές της ΔΙΑΔΥΜΑ, δείχνει να έχει τη στήριξη των Πλακεντά, Κοεντσίδη, Γκοσλιόπουλου, Γιαννάκη, Λιάση και Στεργίου(Πρεσπών), ενώ ο Χρήστος Ζευκλής θα υποστηριχθεί από τους Κοκκαλιάρη, Ελευθερίου, Στεργίου(Βελβεντού), Κόττα και Ταταρίδη.

Η παραπάνω εκτίμηση γίνεται βάση όσων συνέβησαν στην πρόσφατη εκλογική μάχη των δύο στρατοπέδων, αλλά όπως αναφέρθηκε παραπάνω τα πάντα μπορούν να θεωρούνται ρευστά.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα γίνει μέχρι τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο Κοζάνης, με τους συνδυασμούς οι οποίοι θα κατατεθούν να είναι 3 μιας και η Λαϊκή Συσπείρωση θα εκπροσωπηθεί από μικρό αριθμό μελών χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια από τις 8 έδρες της Γ.Σ.

Οι 8 αυτές έδρες θα κρίνουν κατά πολύ και το τελικό αποτέλεσμα στο Δ.Σ. για τον νέο Πρόεδρο, τον οποίο θα κληθούν να ψηφίσουν τα 21 μέλη(13 Δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι) πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είχε γράψει ο «Π» και μετά τις εκλογές της ΔΙΑΔΥΜΑ, οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις είναι έντονες και για τις εκλογές της ΠΕΔ με την αυτοδιοίκηση να καλείται να αποδείξει πως μπορεί μόνη της να επιλέξει τους ανθρώπους που θα εκπροσωπήσουν καλύτερα τα συμφέροντά της και δεν θα γίνει έρμαιο πολιτικών ή κομματικών επιδιώξεων συγκεκριμένων κύκλων.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X